Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να μην διαγράφουν ποτέ emails, μια πρακτική η οποία υποβοηθήθηκε θα λέγαμε και από το Gmail. Πιο συγκεκριμένα, το Gmail έφερε τα πάνω κάτω όταν έκανε το επίσημο ντεμπούτο του πίσω στο 2004. Προσέφερε 1 ολόκληρο GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου για emails.

Πολλοί ανταγωνιστές του, όπως η δωρεάν έκδοση του Hotmail της Microsoft προσέφερε μόλις 2MB.  Και είναι ο λόγος άλλωστε γιατί το Gmail κατάφερε να γίνει τόσο δημοφιλές. Ο χώρος αυξανόταν συνεχώς, και στην επέτειο της κυκλοφορίας του το 2005, ο δωρεάν χώρος έφθασε τα 2GB.  O George Harik, product management director του Gmail, είχε δηλώσει ότι το σωστό ήταν να δίνουμε περισσότερο δωρεάν χώρο στον κόσμο για πάντα.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο θα γκρεμιστεί στα επόμενα χρόνια. Όπως ο Harik είχε δηλώσει, καθώς η τεχνολογία προοδεύει, ο αποθηκευτικός χώρος γίνεται φθηνότερος για την Google και για όλους. Η Google όμως άλλαξε γνώμη.

Το 2013, εισήγαγε περιορισμό στα 15GB για έναν δωρεάν Google λογαριασμό. Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με όλες τις Google υπηρεσίες, το Gmail, το Google Drive και το Google Photos. Αν έχεις 10GB αρχεία, σου μένουν μόνο 5GB για emails.

Εν ολίγοις αν ελπίζεις η Google να συνεχίζει να αυξάνει το χώρο και εσύ να μην διαγράφεις ποτέ email, θα απογοητευθείς. Στην πράξη, όχι μόνο δεν αυξάνει, αλλά αντίθετα μειώνει τον αποθηκευτικό χώρο τα τελευταία επτά με οχτώ χρόνια.

Οι διάφορες εταιρείες με ανάλογες υπηρεσίες, όπως και η Google ποτέ δεν θα σου πουν να διαγράψεις τα emails σου. Θέλουν να πληρώσεις για premium πακέτα, όπως το Google One. Αν έχεις χρόνια να διαγράψεις emails αυτά σίγουρα θα καταλαμβάνουν χώρο και μπορείς να δεις εδώ πόσο συγκεκριμένα για το Gmail.

Η Cosmote αντεπιτίθεται! Τα πάντα όλα απεριόριστα στα 37 ευρώ – Το απόλυτο unlimited

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαγράφω όλα τα άχρηστα εμαιλ, κάθε μέρα, αλλά κρατάω ότι έχει σχέση με τράπεζα, λογαριασμούς, φίλους και σχέσεις, ασφαλιστικές, και άλλα του είδους. Έχω όλα τα σχετικά εμαιλ μου από το 2006 στο Gmail και πιάνουν μόνο 2,5 GB. Στο Yahoo είχα από τη δεκαετία του 1990, αλλά κάποια στιγμή τα διέγραψαν αυτοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.