Σήμερα η Google έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη beta version του Android P. Έρχεται με τα τελικά APIs και τα επίσημα SDK, προκειμένου οι προγραμματιστές εφαρμογών να μπορέσουν να προσαρμόσουν τις δημιουργίες τους στην επόμενη έκδοση του Android. Πιο συγκεκριμένα, το χαρακτηριστικό Adaptive Battery χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να δώσει προτεραιότητα στους πόρους του συστήματος για τις εφαρμογές που ενδιαφέρεσαι πιο πολύ.

Όπως πιθανόν ήδη θα γνωρίζετε, το Android P έρχεται με native υποστήριξη για εγκοπές διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, κάτι που δείχνει με σαφήνεια ότι τουλάχιστον ένα  2018 Google Pixel θα διαθέτει ένα τέτοιο feature. Οι Smart replies απευθύνονται πλέον και σε τρίτα apps, ενώ η νέα έκδοση του λειτουργικού διαθέτει και ένα prompt, για οποιοδήποτε υποστηριζόμενο τύπο βιομετρικής ταυτοποίησης.

Τα νέα multi-camera APIs θα επιτρέψουν τους developers να έχουν πρόσβαση σε ταυτόχρονα streams από δυο ή περισσότερες φυσικές κάμερες. Αυτό σημαίνει ότι και εφαρμογές τρίτων θα μπορέσουν να δημιουργήσουν seamless zoom, bokeh και stereo vision αναλόγως του hardware που είναι διαθέσιμο. Η Android P beta 2 έρχεται σαν μια over-the-air software update αν τρέχεις ήδη την πρώτη beta του Android P. Το update θα αρχίσει να καταφθάνει στα Pixels σύντομα. Όλοι οι υπόλοιποι OEMs που έκαναν διαθέσιμη την πρώτη beta στις συσκευές τους θα ακολουθήσουν σύντομα. Η λίστα εδώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.