Το YouTube αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά, το 2020. Αντί να επιλέγει τυχαίους χρήστες της Google για να δοκιμάσουν πειραματικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, η εταιρεία άρχισε να δίνει στους συνδρομητές Premium μια κρυφή ματιά σε όσα ετοιμάζει.

Μερικές από τις πιο καλές λειτουργίες που δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό ο κολοσσός της αναζήτησης περιλαμβάνουν το κλείδωμα της οθόνης για να αποφεύγονται τυχαία αγγίγματα και την εύρεση ενός τραγουδιού σιγοτραγουδώντας.

Ωστόσο, όλα αυτά αλλάζουν. Πλέον, δεν χρειάζεται να είστε χρήστης Premium για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς το YouTube τα διαθέτει επιτέλους σε όλους τους χρήστες, είτε πληρώνουν συνδρομή, είτε όχι.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί δεκάδες νέες λειτουργίες για την εφαρμογή του για κινητά, δίνοντάς σας μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο παρακολούθησης των βίντεο και διευκολύνοντας την εύρεση των τμημάτων που θέλετε πραγματικά να δείτε.

Νωρίτερα φέτος, η πλατφόρμα πειραματίστηκε επιτρέποντας στους χρήστες να πατούν παρατεταμένα το δεξί μισό του προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο για να διπλασιάσουν την ταχύτητα αναπαραγωγής. Τώρα, διαθέτει τη συντόμευση σε όλους και την κάνει πιο εύχρηστη.

Πλέον, μπορείτε απλώς να πατάτε παρατεταμένα οπουδήποτε στο πρόγραμμα αναπαραγωγής, είτε παρακολουθείτε σε πλήρη οθόνη, είτε σε κατακόρυφη λειτουργία, για να επιταχύνετε σε 2x. Μόλις φτάσετε στο σημείο που θέλετε, απλά αποσύρετε το δάχτυλο από την οθόνη.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι αυτό που αφαιρεί αυτές τις ξαφνικές, ενοχλητικές εκρήξεις ήχου. Η νέα λειτουργία σταθερής έντασης ήχου του YouTube διατηρεί την ένταση σε σταθερά επίπεδα, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τα βίντεό χωρίς ενοχλητικές αλλαγές στον ήχο.

Το χαρακτηριστικό είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά αν θέλετε να το ρυθμίσετε, απλώς πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι στην εφαρμογή και μεταβείτε στις “Πρόσθετες ρυθμίσεις”.

Συνεχίζουμε με το επόμενο χαρακτηριστικό. Το YouTube κυκλοφορεί μια λειτουργία αναγνώρισης φωνής με τεχνητή νοημοσύνη που αναγνωρίζει μαγικά ένα τραγούδι για εσάς όταν σιγοτραγουδάτε, τραγουδάτε ή παίζετε τη μελωδία ενός τραγουδιού με ανοιχτή την εφαρμογή.

Η Google διαθέτει μια παρόμοια λειτουργία εδώ και λίγο καιρό. Το YouTube το δοκιμάζει από τον Αύγουστο και τώρα είναι έτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του, αν και αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο σε Android smartphones.

Το YouTube κάνει επίσης ακόμα καλύτερη την εμπειρία περιήγησης στο κινητό με μεγαλύτερες μικρογραφίες προεπισκόπησης, ώστε να μπορείτε να βλέπετε περισσότερα από αυτά που πρόκειται να παρακολουθήσετε.

Έχει επίσης προσθέσει μια λειτουργία κλειδώματος για το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχαία πατήματα που θα χαλάσουν την εμπειρία προβολής.

Αν τρέξετε κατά λάθος ένα βίντεο και ξαφνικά αλλάξετε γνώμη, απλά μετακινήστε το δάχτυλό σας πίσω στο σημείο που ξεκινήσατε και αφήστε το όταν αισθανθείτε μια δόνηση για να ακυρώσετε την ενέργεια σας. Ως μπόνους, τα κουμπιά για το like και το subscribe αναπαράγουν ένα φανταχτερό animation όταν τα πατάτε.

Η προσωπική σελίδα του χρήστη έχει επίσης ανανεωθεί. Το YouTube συνδύασε την καρτέλα της βιβλιοθήκης και τη σελίδα του λογαριασμού σε μια νέα καρτέλα που ονομάζεται “You”.

Εκεί θα βρείτε όλα τα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν, τις λίστες αναπαραγωγής, τις λήψεις, και τις αγορές, μαζί με τις ρυθμίσεις του λογαριασμού και τις πληροφορίες του καναλιού. Η καρτέλα “You” αντικαθιστά πλέον την καρτέλα της βιβλιοθήκης στο web, στα κινητά και στα tablet.

YouTube Premium Features to Free Users

Για τους χρήστες έξυπνων τηλεοράσεων, το YouTube διευκολύνει την εύρεση όλων των λεπτομερειών σχετικά με τα βίντεο που παρακολουθείτε. Έχει προσθέσει ένα νέο κάθετο μενού που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στον τίτλο του βίντεο, δίνοντάς σας πρόσβαση στην περιγραφή του βίντεο, τα σχόλια, το κουμπί εγγραφής και τα κεφάλαια του βίντεο.

YouTube Premium Features to Free Users

Βέβαια, η εταιρεία δεν αφήνει εκτός τους χρήστες του διαδικτύου και των κινητών συσκευών. Το YouTube παρουσιάζει παρόμοιες βελτιώσεις, όπως ένα τμήμα περιγραφής με δυνατότητα κύλισης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.