Το Instagram, που ανήκει στη Meta, αρχίζει να δοκιμάζει ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα ή non-fungible tokens (NFT) – αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός Mark Zuckerberg, καθώς η παγκόσμια αγορά NFT βλέπει ύφεση.

Ο Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει NFT, με παρόμοια λειτουργικότητα” να έρχεται σύντομα στο Facebook, μαζί με NFT επαυξημένης πραγματικότητας στα Instagram Stories μέσω του Spark AR, ώστε να μπορούν οι χρήστες να τοποθετούν την ψηφιακή τέχνη σε φυσικούς χώρους.

Σε ένα βίντεο, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri είπε ότι μια μικρή ομάδα χρηστών των ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζουν NFT στη ροή, τις ιστορίες, και τα μηνύματά τους. Κάνοντας κλικ στην ετικέτα που ονομάζεται “ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα” θα εμφανιστούν λεπτομέρειες όπως το όνομα του δημιουργού και του κατόχου του NFT.

Ο Mosseri είπε ότι αυτή την εβδομάδα αρχίζουν να δοκιμάζουν ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα με λίγους δημιουργούς και συλλέκτες στις ΗΠΑ που θα μπορούν να μοιράζονται NFT στο Instagram. Δεν θα υπάρχουν χρεώσεις που να σχετίζονται με τη δημοσίευση ή την κοινή χρήση ενός ψηφιακού συλλεκτικού υλικού στο κοινωνικό δίκτυο.

Πρόσθεσε ότι θέλει να αναγνωρίσει εκ των προτέρων ότι τα NFT και οι τεχνολογίες blockchain, και το Web3 γενικότερα, έχουν να κάνουν με τη διανομή εμπιστοσύνης, τη διανομή ισχύος. Αλλά το Instagram είναι ουσιαστικά μια κεντρική πλατφόρμα, επομένως εκεί υπάρχει ένταση και η υποστήριξη NFT μπορεί να διαδώσει περαιτέρω την τεχνολογία.

Η ώθηση των NFT στο Instagram έρχεται σε μια εποχή που οι πωλήσεις non-fungible tokens NFT έχουν μειωθεί μαζικά κατά 92 τοις εκατό από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους σε ημερήσιο μέσο όρο περίπου 19.000 την περασμένη εβδομάδα, από 225.000 περίπου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.