Στην ετήσια καθιερωμένη έκθεση της Meta για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που κατατέθηκε την Πέμπτη, υπάρχει μια απροσδόκητα σκληρή πρόταση εντός του κειμένου, που περιγράφει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία μπορεί να αναγκαστεί να σταματήσει εντελώς τη λειτουργία του Instagram και του Facebook στην Ευρώπη.

Το πρόβλημα είναι πως οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τα προσωπικά δεδομένα, εμποδίζουν τη Meta να αποθηκεύει τα δεδομένα των Ευρωπαίων σε αμερικανικούς servers. Αυτό που ουσιαστικά, αναφέρει η  Meta, είναι πως η δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών μεταξύ των χωρών είναι ζωτικής σημασίας για το επιχειρηματικό της μοντέλο τόσο από λειτουργική άποψη όσο και για την παροχή στοχευμένων διαφημίσεων.

Οι ευρωπαϊκοί νόμοι που αποσκοπούν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών με τη διατήρηση των δεδομένων τους εντός της δικαιοδοσίας της ΕΕ έχουν ακυρώσει τα προηγούμενα συστήματα. Έτσι, επειδή η Meta δεν μπόρεσε να επιτύχει νέες συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων, απειλεί να εγκαταλείψει την ήπειρο συνολικά, με το Facebook και το Instagram να σταματούν οριστικά τη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα η εταιρεία δηλώνει:

Εάν δεν είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε δεδομένα μεταξύ των χωρών και των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε ή εάν περιοριστεί η κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των προϊόντων και υπηρεσιών μας, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά μας να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, τον τρόπο με τον οποίο παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ή την ικανότητά μας να προσφέρουμε στοχευμένες διαφημίσεις”, αναφέρεται στη δήλωση. Στη συνέχεια, η Meta διευκρινίζει ότι πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να επιτύχει νέες συμφωνίες το 2022, αλλά αν δεν τα καταφέρει, πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει ορισμένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη.

Αυτό, είναι ίσως το πρώτο επίσημο δείγμα του S22 Ultra: Και το δημοσίευσε η Samsung

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πραγματικά μεγάλη στεναχώρια, όσο σκέφτομαι όλους αυτούς τους ινφλουενσερς που θα ψάχνουν για δουλειά, ματώνει η καρδιά μου :p

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.