Αν αυτό που θες είναι οι προτεινόμενες εφαρμογές στο App Store της Apple να προβάλλονται με βάση το ποιος πλήρωσε περισσότερα τον τεχνολογικό κολοσσό και όχι στα δικά σου ενδιαφέροντα, τότε θα σου αρέσουν τα νέα Search Ads.

Η Apple είχε πει ότι θα βάλει περισσότερες διαφημίσεις στο οικοσύστημα της και η αρχή έγινε με το κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας για συσκευές που τρέχουν iOS. Φαίνεται, ότι αυτές οι διαφημίσεις αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για δημιουργία εσόδων, για την ίδια την Apple.

Όπως αναφέρει η Apple, τα Search Ads στο App Store είναι ένας εύκολος τρόπος να προωθούν τις εφαρμογές τους οι προγραμματιστές. Όταν οι χρήστες αναζητούν κάτι συγκεκριμένο και ψάχνουν για εφαρμογές θα βλέπουν τα apps των προγραμματιστών που πλήρωσαν περισσότερα.

Μην μπερδεύεσαι, δεν πρόκειται για εφαρμογές που βγαίνουν στην κορυφή, αλλά για κανονικές διαφημίσεις. Πλέον, η κεντρική σελίδα του App Store είναι η καρτέλα Today και μέχρι σήμερα απλά λειτουργούσε ως σελίδα προτάσεων, κάτι σαν το σημείο προβολή των editor’s choice.

Ωστόσο, από εδώ και πέρα, η καρτέλα Today θα φιλοξενεί τα αποτελέσματα των αναζητήσεων και μεταξύ των εφαρμογών θα προβάλει διαφημίσεις από apps των οποίων οι δημιουργοί έχουν πληρώσει την Apple για να βγαίνουν στα αποτελέσματα με βάση συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Πρακτικά, και αν δεν κάνει κάτι ή δεν έχει φροντίζει ήδη για αυτό η Apple, με τα Search Ads θα μπορούσες να ψάχνεις για το Angry Birds και στην κορυφή των αποτελεσμάτων να δεις διαφήμιση για εφαρμογή διαλογισμού. Τρομερό; Θα δείξει ο χρόνος πώς θα πάει αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.