Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια από τότε που το Facebook αγόρασε το Instagram για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το μακρινό 2012. Πολλοί άνθρωποι εκείνη την εποχή είχαν μπερδευτεί με το γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα ξόδευε τόσα πολλά χρήματα για μια εφαρμογή φίλτρων φωτογραφιών. Επίσης, κάποιοι αναρωτήθηκαν πώς η Facebook, γνωστή πλέον ως Meta, θα κέρδιζε χρήματα από αυτή την εξαγορά.

Σταδιακά, και όσο περνούν τα χρόνια, το τοπίο ξεκαθαρίζει. Το Instagram είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο και η αξία του έχει αποτιμηθεί στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Οπότε, αυτό απαντάει το ερώτημα της αρχικής επένδυσης.

Έπειτα, αφού το Instagram ανακοίνωσε αλλαγές στους όρους παροχής υπηρεσιών του λίγο μετά την πραγματοποίηση της συμφωνίας, κάποιοι σκέφτηκαν ότι η εφαρμογή θα άρχιζε να πουλάει φωτογραφίες των χρηστών – κλασική τακτική της Facebook/Meta. Ωστόσο, ο συνιδρυτής Kevin Systrom διευκρίνισε αργότερα ότι πειραματίζονταν με νέες μορφές διαφήμισης.

Τώρα, το Instagram δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Ad Break και διακόπτει την περιήγηση των χρηστών με διαφημίσεις που πρέπει να παρακολουθήσουν για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα πριν συνεχίσουν. Η Meta προσπαθεί να βρει τρόπους να προβάλλει διαφημίσεις χωρίς να είναι πολύ παρεμβατικές ή να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι χρήστες ευχαριστημένοι με αυτό το νέο χαρακτηριστικό. Ορισμένοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους και έχουν σκεφτεί ακόμη και να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα εξαιτίας των διαφημίσεων.

Instagram Ad Break Διαφημίσεις Διαφήμιση

Είναι πιθανό να μην έχει διακοπεί ακόμα η εμπειρία σας στο Instagram από τα Ad Break και αν η Meta αποφασίσει να μην εφαρμόσει τη λειτουργία, ίσως να μην τα δείτε ποτέ. Αν όμως βρήκατε μπροστά σας, μέσα σε post, κάποια διαφήμισης – όπως εμείς, τότε ξέρετε τι ακριβώς είναι το Ad Break.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.