Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο η Meta, η οποία παλαιότερα ονομαζόταν Facebook, διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών στις πλατφόρμες της. Ανησυχεί ότι το Facebook και το Instagram μπορεί να προκαλούν βλάβες στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Η Επιτροπή της ΕΕ θα ελέγξει αν η Meta ακολουθεί τον νόμο περί ψηφιακών υπηρεσιών (Digital Services Act – DSA). Θέλει να βεβαιωθεί ότι ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων δεν κάνει τίποτα που θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά. Κυρίως, η ΕΕ θα εξετάσει θέματα σχετικά με τον εθμισμό, τους αλγόριθμους, το ακατάλληλο περιεχόμενο, την ιδιωτικότητα, και την ασφάλεια.

Η ΕΕ ανησυχεί ότι το Facebook και το Instagram μπορεί να κάνουν τα παιδιά εθισμένα στις εφαρμογές τους, δείχνοντάς τους υπερβολικά πολύ περιεχόμενο. Η έρευνα θα εξετάσει αν η Meta κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα παιδιά από επιβλαβή πράγματα στο διαδίκτυο. Επίσης, η ΕΕ θέλει να μάθει αν οι ρυθμίσεις της Meta διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών κατά τη χρήση των πλατφορμών της.

Η Meta έχει ήδη κάνει κάποιες αλλαγές για να κάνει τις πλατφόρμες της πιο ασφαλείς για τα παιδιά, όπως το μπλοκάρισμα επιβλαβούς περιεχομένου και τον περιορισμό των αλληλεπιδράσεων με ύποπτους λογαριασμούς. Ωστόσο, η ΕΕ εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η Επιτροπή θα συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες προτού αποφασίσει τι θα κάνει στη συνέχεια. Εάν η Meta παραβίασε τους κανόνες, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγάλα πρόστιμα. Ο επίτροπος της ΕΕ, Thierry Breton, δήλωσε ότι εργάζονται σκληρά για την ασφάλεια των νέων στο διαδίκτυο.

Συμπερασματικά, η ΕΕ θέλει να βεβαιωθεί ότι η Meta κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα παιδιά κατά τη χρήση του Facebook και του Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.