Μαζί με τη beta 5 του iOS 16.6, η Apple διέθεσε updates με ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στα iPhone, στα iPad, και στα Mac. Η αμερικάνικη εταιρεία χρησιμοποιεί το λεγόμενο Rapid Security Response σύστημα για την προαιρετική αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων ασφαλείας, οι οποίες δεν επηρεάζουν το υλικολογισμικό της συσκευής.

Αυτή τη φορά κυκλοφόρησε μέσω του συστήματος Rapid Security Response τα updates iOS 16.5.1 (a), iPadOS 16.5.1 (a), και macOS Ventura 13.4.1 (a), τα οποία δημιουργούν μία ευπάθεια στο WebKit που σύμφωνα με την Apple μπορεί να είναι ενεργά εκμεταλλεύσιμη. Εξαιτίας της ευπάθειας, είναι δυνατή η εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα κατά την επεξεργασία web περιεχομένου.

Η Apple πρότεινε ως συνήθως να κάνουν όλοι οι χρήστες update, αν δεν γίνει αυτόματη ενημέρωση του συστήματος. Για να κάνετε έλεγχο για ενημερώσεις, ώστε να είστε βέβαιοι ότι θα λάβετε το update ασφαλείας, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, στη γενική κατηγορία, και διαλέξτε τις ενημερώσεις λογισμικού. Επιπλέον, αν δεν είναι ενεργές, φροντίστε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, εξαιτίας του προβλήματος που προέκυψε η Apple απέσυρε την ενημέρωση ασφαλείας. Όσοι την έχουν εγκαταστήσει ήδη, μπορούν να κάνουν downgrade. Στα iPhone μπορούν να πάνε από τις ρυθμίσεις στο γενικά και μετά στο σχετικά με τη συσκευή, να πατήσουν την έκδοση του iOS, και να διαλέξουν την κατάργηση της ενημέρωσης ασφαλείας.

Στα iPad η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή των iPhone. Όσον αφορά τα Mac, εκεί οι χρήστες πρέπει να πατήσουν το λογότυπο της Apple, να διαλέξουν τις ρυθμίσεις συστήματος, μετά να πάνε στις γενικές ρυθμίσεις, και από τα σχετικά να πατήσουν το “i” δίπλα στην έκδοση του macOS, στην τελευταία ενημέρωση ασφαλείας πρέπει να πατήσουν αφαίρεση και επανεκκίνηση.

Ελπίζουμε ότι η Apple θα λύσει σύντομα το πρόβλημα και θα επανακυκλοφορήσει το update.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.