Τα Windows 11 μπορεί να έχουν λίγο περίεργες απαιτήσεις συστήματος, αλλά σχεδιάστηκαν για να τρέχουν σε κάθε μορφής συσκευή, μπορεί να τρέξουν σε laptop και tablet, με ή χωρίς οθόνη αφής – χάρη στο in-built tablet mode – και όπως φαίνεται μπορούν να τρέξουν και σε smartphone – συγκεκριμένα στο Lumia 950 XL.

Ο Gustavo Monce, ένας προγραμματιστής, κατάφερε να κάνει compile ένα ARM build των Windows 11 χρησιμοποιώντας UUP images και τελικά το εγκατέστησε σε ένα Microsoft Lumia 950 XL, μία συσκευή που κυκλοφόρησε το 2015 και έτρεχε Windows 10 Mobile.

Το Lumia 950 XL φαίνεται ότι κατάφερε μία χαρά να τρέξει το νέο λειτουργικό και το UI προσαρμόστηκε τέλεια στην αναλογία της 5.7 ιντσών οθόνης του. Το Start Menu λειτουργεί, τα animations είναι τέλεια, και το OS φαίνεται να λειτουργεί τέλεια και σε μικρότερες συσκευές.

Ο προγραμματιστής κατάφερε να ενεργοποιήσει ακόμα και τα δίκτυα κινητής κάνωντας port τους οδηγούς από τα Windows 10 Mobile και ένα ARM project. Όλα αυτά είναι εντυπωσιακά και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι τα Windows 11 σχεδιάστηκαν για 9 ιντσών οθόνες ή μεγαλύτερες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.