Τα iPhone 15 διαθέτουν USB-C, μια κίνηση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επικείμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί από τα smartphones και άλλα προϊόντα να χρησιμοποιούν έναν κοινό φορτιστή. Η Apple ενδέχεται σύντομα να αναγκαστεί να απελευθερώσει το οικοσύστημα της και να επιτρέψει το sideloading και τη χρήση third-party καταστημάτων εφαρμογών, χάρη στο νόμο για τις ψηφιακές αγορές στην ΕΕ.

Ο επικεφαλής της βιομηχανίας της ΕΕ Thierry Breton επανέλαβε ότι η Apple πρέπει να “ανοίξει τις πύλες της στους ανταγωνιστές”. Η DMA είναι ένα ευρύτατο κομμάτι της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που απευθύνεται στις εταιρείες τεχνολογίας. Βάσει του νόμου, η Apple πρέπει να προβεί σε αλλαγές στο iOS, στο App Store και στον Safari που βελτιώνουν τη διαλειτουργικότητα των εν λόγω πλατφορμών με άλλα οικοσυστήματα. Όπως είναι γραμμένη η νομοθεσία αυτή τη στιγμή, η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2024.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Breton σχολίασε το θέμα μετά από συνάντηση με τον Cook στις Βρυξέλλες, αυτήν την εβδομάδα. Ο Breton δήλωσε ότι μετά τη μετάβαση των iPhone 15 στην USB-C, η Apple πρέπει τώρα να απελευθερώσει το οικοσύστημα της και πράγματα όπως το App Store στους ανταγωνιστές της. Κάτι το οποίο πρέπει να πράξουν όλες οι Big Tech. Είτε πρόκειται για το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, τους browser, ή τα καταστήματα εφαρμογών, οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν ένα iPhone θα πρέπει να είναι σε θέση να επωφεληθούν από ανταγωνιστικές υπηρεσίες από μια σειρά παρόχων.

Το αντεπιχείρημα της Apple στο θέμα αυτό ήταν ότι η απελευθέρωση του iPhone με αυτούς τους τρόπους θα διακυβεύσει σημαντικά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ο Breton, ωστόσο, δεν αρκείται σε αυτό το επιχείρημα και τονίζει ότι οι κανονισμοί της ΕΕ προωθούν την καινοτομία, χωρίς να διακυβεύονται η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα.

Αν και το iOS 17 δεν περιλαμβάνει επί του παρόντος καμία υποστήριξη για third-party καταστήματα εφαρμογών ή sideloading, ο αντιπρόεδρος της Apple Craig Federighi δήλωσε μετά το WWDC τον Ιούνιο ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την ΕΕ για να διασφαλίσει ώστε το οικοσύστημα της να συμμορφωθεί με τους κανόνες. Λογικά, η Apple θα κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει το sideloading και τα third-party καταστημάτων εφαρμογών, με διάφορους τρόπους. Κάτι ακόμα που περιμένουμε να συμβεί είναι η Apple να αναγκαστεί να επιτρέψει την επικοινωνία του iMessage με άλλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.