Οι περισσότεροι web browsers έρχονται με μια ή και περισσότερες default search engines και το ίδιο ισχύει και για τους Chromium based browsers, όπως είναι ο Microsoft Edge ή ο Google Chrome. Οι χρήστες μπορούσαν παλαιότερα να αφαιρέσουν ή να διαγράψουν μια default μηχανή αναζήτησης αν δεν την ήθελαν για κάποιον λόγο.

Η πρόσφατη ενημέρωση Chromium 97, έκανε μια αλλαγή σε αυτές τις ρυθμίσεις και η επιλογή αφαίρεσης της default μηχανής αναζήτησης δεν είναι πλέον παρούσα. O developer μάλιστα που ευθύνεται για αυτήν αλλαγή αναφέρει:

Αυτή τη στιγμή, οποιοσδήποτε μπορεί με λίγα κλικς στις ρυθμίσεις του browser να αφαιρέσει κάποια default μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο όμως το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό, καθώς ακόμη και αν χρησιμοποιήσεις το πλήκτρο της προσθήκης μιας default μηχανής, δεν μπορείς να την ρυθμίσεις για τη σελίδα του νέου tab ή για άλλα ειδικά links. Και ως εκ τούτου, θα πρέπει να κάνουμε την αφαίρεση, είτε πιο δύσκολη (να ζητάει επιβεβαίωση) είτε αδύνατη (να μην υπάρχει επιλογή στο μενού). Προτίμησα το δεύτερο.

Ωστόσο, αν και η αλλαγή έγινε με καλές προθέσεις, ορισμένοι χρήστες ήδη διαμαρτύρονται για προβλήματα. Για παράδειγμα, ο Filipa Nunes στο Chrome forum αναφέρει ότι η default search engine αλλάζει αυτόματα στη Yahoo, όταν προσπαθούν να τη ρυθμίσουν σε κάτι άλλο. Πάντως, η επιλογή θα επανέλθει όπως αναφέρει ο developer στον Chrome 98 ή Chrome 99.

Cosmote Home Connect: Υπόσχεται οριστική λύση των προβλημάτων internet στο σπίτι με τη νέα υπηρεσία

Η έλλειψη noise cancellation στις κλήσεις στο iPhone 13 είναι feature, όχι bug

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.