Η Google αφαίρεσε πρόσφατα την επισκόπηση αδειών από τις καταχωρήσεις των εφαρμογών στο Play Store μόνο και μόνο για να την επαναφέρει λόγω της κατακραυγής που δέχθηκε τόσο από χρήστες όσο και από προγραμματιστές.

Τώρα, φαίνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αφαίρεσης μιας ακόμα ζωτικής σημασίας πληροφορίας από τις καταχωρίσεις των εφαρμογών. Για ορισμένους, οι αριθμοί εκδόσεων έχουν εξαφανιστεί, καθιστώντας αδύνατο να γνωρίζουν ποια έκδοση έχουν και αν τα app στο κινητό τους είναι ενημερωμένα.

Το 9to5Google εντόπισε την απουσία του αριθμού έκδοσης σε μερικές καταχωρίσεις εφαρμογών. Ωστόσο, αυτές οι καταχωρίσεις συχνά δείχνουν ποιος αριθμός έκδοσης προορίζεται για το Wear OS ή άλλες δευτερεύουσες πλατφόρμες.

Αυτό θα μπορούσε είτε να υποδεικνύει ότι η εξαφάνιση του αριθμού έκδοσης από το Play Store είναι ένα σφάλμα που η Google θα διορθώσει σύντομα ή ότι θα αφαιρέσει αυτήν την πληροφορία σε πολλαπλούς τομείς – ενδεχομένως μόνο για εφαρμογές που έχουν πολλαπλές εκδόσεις.

Οι αριθμοί εκδόσεων δεν σημαίνουν τόσο πολλά όσο στο παρελθόν, καθώς πολλοί μεγάλοι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν αλλάξει τη στρατηγική τους. Αντί να κυκλοφορούν τις αλλαγές σε όλους τους χρήστες με νέες εκδόσεις εφαρμογών, οι εταιρείες δοκιμάζουν σε μικρή μερίδα τις αλλαγές.

Όταν καταλήξουν στο αν οι νέες αλλαγές λειτουργούν καλύτερα για την πλειονότητα των χρηστών, τότε τις διαθέτουν σε επίπεδο διακομιστή – αφού έχουν ήδη κατέβει στις συσκευές από προηγούμενες εκδόσεις – αντί να βγάνουν νέα έκδοση της εφαρμογής στο Play Store.

Ωστόσο, η γνώση του αριθμού έκδοσης μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και έτσι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.