Εάν κάνετε λήψη εφαρμογών από το Google Play Store, μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει και ίσως έχετε παραπονεθεί για ορισμένα ενοχλητικά στοιχεία, όπως εφαρμογές που συνεχίζουν να δημιουργούν διαφημίσεις ή εφαρμογές και παιχνίδια που μοιάζουν με δημοφιλή app. Φαίνεται ο κολοσσός της αναζήτησης έχει δώσει βάση σε αυτά τα παράπονα και κάνει κάποιες αλλαγές πολιτικής, για να απαλλαγεί από αυτού του είδους τις εφαρμογές.

Αυτή η αλλαγή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Αυγούστου, θα καταργήσει τις εφαρμογές που είναι φτιαγμένες να μοιάζουν με άλλες, όσον αφορά τα ονόματα, τα λογότυπα, ή τα εικονίδια τους. Η Google δήλωσε ότι δεν επιτρέπει εφαρμογές που παραπλανούν τους χρήστες πλαστοπροσωπώντας κάποιον άλλο – προγραμματιστή, εταιρεία, οντότητα, ή άλλη εφαρμογή. Μάλιστα, η εταιρεία δημοσίευσε ορισμένα παραδείγματα αυτού του είδους εφαρμογών και λογότυπων που δεν θα επιτρέπονται.

Google Play Store New Policy

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύσει τις παρενθετικές διαφημίσεις σε πλήρη οθόνη που εμφανίζονται απροσδόκητα, συνήθως όταν ο χρήστης έχει επιλέξει να κάνει κάτι άλλο. Αυτό θα περιλαμβάνει διαφημίσεις που εμφανίζονται κατά την έναρξη του παιχνιδιού ή πριν από την οθόνη φόρτωσης μιας εφαρμογής.

Επίσης, όλες οι παρενθετικές διαφημίσεις σε εφαρμογές πρέπει να μπορούν να κλείσουν σε 15 δευτερόλεπτα ή λιγότερο, προκειμένου να επιτρέπονται στο Play Store. Η Google δημοσίευσε επίσης ορισμένα παραδείγματα των ειδών διαφημίσεων εντός εφαρμογής που δεν θα επιτρέπονται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Google Play Store New Policy

Υπάρχουν πολλές άλλες αλλαγές στην πολιτική του Play Store που θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Πολλά από αυτά είναι προσανατολισμένα στους προγραμματιστές, αλλά μερικά μπορεί να επηρεάσουν τις εφαρμογές των καταναλωτών.

Ένα από αυτά, που θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Αυγούστου, θα απαγορεύσει τις εφαρμογές που προσφέρουν παραπλανητικούς ισχυρισμούς υγείας που έρχονται σε αντίθεση με την υπάρχουσα ιατρική συναίνεση ή που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους χρήστες.

Επίσης, από τις 30 Σεπτεμβρίου, η Google λέει ότι όλες οι εφαρμογές που προσφέρουν συνδρομές πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να ακυρώνουν εύκολα τις συνδρομές τους μέσα από την εφαρμογή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.