Με το λανσάρισμα των iPhone 15 να απέχει περίπου έναν μήνα, πολλοί καταναλωτές ετοιμάζονται για να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους στην επόμενη έκδοση των iPhone. Όμως, δεν πιστεύουν όλοι ότι θα πρέπει να βιαστείτε τόσο πολύ να αναβαθμίσετε στη νέα σειρά των Apple smartphones.

Ο tipster Unknown21, γνωστός και ως @URedditor, λέει ότι μετά την ανακοίνωση των 15 μπορούμε να περιμένουμε αμέτρητες πηγές να τα εκθειάσουν υπερβολικά σαν να είναι το πιο επαναστατικό πράγμα στον κόσμο. Ωστόσο, σημειώνει ότι τα επερχόμενα Apple smartphones είναι απλά μέτρια και καλό είναι να οι καταναλωτές να περιμένουν το 2024 και τα iPhone 16.

Τα iPhone 15 και 15 Plus θα έχουν κάποιες βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης του Dynamic Island και του stacked αισθητήρα για την 48MP ευρυγώνια κάμερα. Ωστόσο, το chipset τους θα είναι αυτό που τροφοδοτεί σήμερα τα 14 Pro και 14 Pro Max, ο A16 Bionic των 4nm.

Από την άλλη, τα 15 Pro και 15 Pro Max θα πλαίσιο από τιτάνιο και θα είναι εξοπλισμένα με το νέο 3nm SoC A17 Bionic, μεταξύ άλλων. Η Apple υποτίθεται ότι θα αυξήσει την ποσότητα της μνήμης RAM στις νέες Pro εκδόσεις από τα 6GB στα 8GB, ανάλογα ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής.

Επίσης, το iPhone 15 Pro Max θα διαθέτει για πρώτη φορά στην ιστορία του iPhone έναν περισκοπικό φακό, ο οποίος θα αυξήσει τις δυνατότητες οπτικού ζουμ του τηλεφώνου από 3x σε 6x.

Μία αλλαγή που θα δούμε και στα τέσσερα μοντέλα είναι η μετάβαση στη θύρα USB-C για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων. Αυτή αντικαθιστά την ιδιόκτητη θύρα Lightning που εισήχθη το 2012 στο iPhone 5. Η θύρα Lightning πήρε τη θέση της θύρας 30 ακίδων που χρησιμοποιούσε η Apple στις τέσσερις πρώτες γενιές των smartphone της.

Γιατί λοιπόν ο tipster λέει να περιμένουμε για το 2024; Πρώτα απ’ όλα, ο Mark Gurman δήλωσε ότι την επόμενη χρονιά θα δούμε το iPhone 16 Ultra, σε μία προσπάθεια της Apple να προωθήσει περισσότερες διαφορές μεταξύ του Pro και του κορυφαίου μοντέλου που τώρα λέγεται Pro Max.

Σύμφωνα με τον @URedditor, η Apple πειραματίζεται με διαφορετικά πράγματα, γεγονός που σημαίνει ότι κάτι πιο ελπιδοφόρο είναι μπροστά μας.

Αυτό που έχουμε ακούσει για τα iPhone 16 είναι ότι το 16 Ultra θα έχει μεγαλύτερη οθόνη 6.9 ιντσών και η οθόνη του iPhone 16 Pro θα αυξηθεί σε μέγεθος στις 6.2 ή 6.3 ίντσες. Η επέκταση του μεγέθους της οθόνης του iPhone 16 Pro θα επιτρέψει στην Apple να συμπεριλάβει έναν περισκοπικό φακό και στα δύο Pro μοντέλα του επόμενου έτους.

Επιπλέον, θυμάστε εκείνα τα μη μηχανικά solid-state button για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου που αρχικά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max, φέτος; Τελικά, οι πηγές αναφέρουν ότι θα μπορούσαμε να τα δούμε το επόμενο έτος στα iPhone 16.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν εξελιχθεί η τεχνολογία και οι ρυθμοί αναβαθμίσεις των δυνατοτήτων των smartphones, παραμένει πάντα καλύτερη επιλογή η αναβάθμιση συσκευής κάθε δύο έτη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μοντέλα με δύο γενιές διάφορα παρουσιάζουν πραγματικές αλλαγές που αξίζουν να πληρώσει κανείς για να αντικαταστήσει το smartphone του. Οπότε, αν έχεις ένα iPhone 13, τότε εξέτασε την αγορά ενός iPhone 15.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.