Τα iPhone 15 Pro αναμένεται να χρησιμοποιούν τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή A17 Bionic. Ωστόσο, ελάχιστα είναι γνωστά για το επόμενο SoC της Apple. Μια νέα φήμη όμως μας έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας μνήμης RAM που μπορεί να διαθέτουν οι συσκευές.

Ένας tipster που ακούει στο όνομα URedditor μοιράστηκε κάποιες φήμες σχετικά με τον A17 Bionic της Apple. Το chip μπορεί να έχει βελτιωμένη διαδικασία κατασκευής, αυξημένο αριθμό πυρήνων GPU, και καλύτερη ταχύτητα χρονισμού.

Η πηγή ισχυρίζεται ότι ο A17 των iPhone 15 Pro θα μπορούσε να έχει 6 πυρήνες CPU και GPU, να χρησιμοποιεί τη διαδικασία 3nm της TSMC και να τρέχει στα 3.70GHz. Συγκριτικά, ο επεξεργαστής A16 Bionic διαθέτει 6 πυρήνες CPU και 5 πυρήνες GPU, χρησιμοποιεί διαδικασία 4nm της TSMC και τρέχει στα 3.46GHz.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος, την απόδοση και την αποδοτικότητα του chip. Ο insider της Apple Mark Gurman έχει πει ότι το επόμενο chip της είναι αισθητά πιο γρήγορο και έχουμε ακούσει φήμες ότι θα μπορούσε να έχει 35% μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο, φήμες έχουν επίσης υποστηρίξει ότι η Apple θα μπορούσε να μεταβεί από τη διαδικασία 3nm N3B της TSMC στη διαδικασία 3nm N3E το 2024 για να μειώσει το κόστος, γεγονός που θα επηρέαζε αρνητικά την απόδοση του επεξεργαστή των iPhone 15 Pro.

Τέλος, σύμφωνα με την πηγή, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει αναβάθμιση της μνήμης RAM στα επόμενα τηλέφωνα του αμερικανικού κολοσσού, καθώς η Apple μπορεί να παραμείνει στα 6GB.

Αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με προηγούμενες φήμες που έκαναν λόγο για 8GB RAM, τουλάχιστον στα iPhone 15 Pro. Όμως, ο tipster επιμένει ότι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί μόνο 6GB μνήμης RAM και τα 8GB φαίνονται απίθανο να συμβούν – αλλά όχι αδύνατο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.