Σε μια ομιλία από το μακρινό 1985, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, προέβλεψε τα AI Chatbots, όπως το ChatGPT, δεκαετίες πριν την άφιξή τους.

“Δεν μπορώ να κάνω μια ερώτηση στον Αριστοτέλη”, λέει, “Δηλαδή, δεν μπορώ, αλλά δεν θα πάρω απάντηση. Και έτσι ελπίζω ότι στη διάρκεια της ζωής μας, μπορούμε να φτιάξουμε ένα εργαλείο ενός νέου είδος, διαδραστικού είδους».

«Ελπίζω ότι κάποια μέρα, όταν ο επόμενος Αριστοτέλης είναι ζωντανός, μπορούμε να αποτυπώσουμε την υποκείμενη κοσμοθεωρία αυτού του Αριστοτέλη σε έναν υπολογιστή. Και κάποια μέρα, κάποιος μαθητής θα είναι όχι μόνο να διαβάσει τις λέξεις που έγραψε ο Αριστοτέλης, αλλά να κάνει στον Αριστοτέλη μια ερώτηση και να πάρει μια απάντηση».

Μπορεί αυτή η τεχνολογία να μην δημιουργήθηκε στην ζωή του, αλλά ο Steve Jobs σίγουρα θα τρελαινόταν με την ιδέα της τεχνητής νοημοσύνη. Πιθανότατα θα είχε ήδη δικιά της πλατφόρμα η Apple, αν ο Jobs ήταν στο τιμόνι της. Εκτός αν έβλεπε τις απαράδεκτες απαντήσεις που δίνουν τα Chatbots σήμερα, που δίνουν εντελώς λάθος απαντήσεις και βάζουν σε κίνδυνο τους χρήστες με τις προτάσεις τους.

[Αποκλειστικό] Μάθαμε τα πάντα για όσα έρχονται στο επόμενο Unpacked της Samsung

Πάντως, αν η Apple θέλει να τον τιμήσει, μπορεί να φτιάξει ένα AI Chatbot Αριστοτέλη και ένα Steve Jobs. Στην συνέχεια μπορεί να τα βάλει να συνομιλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Steve Jobs παρακάτω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.