Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Τέτη Ηγουμενίδη, η ΔΕΗ συνεχίζει να παραμένει φειδωλή όσον αφορά τον σχεδιασμό της για τον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Capital Markets Day 2024 στο Λονδίνο σε παρουσίαση η εταιρεία ανέφερε πως ο στόχος της είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο χονδρικής δικτύων οπτικών ινών FTTH στην Ελλάδα.

Σε αυτό, σύμφωνα με την ΔΕΗ, θα την βοηθήσει το εναέριο δίκτυο που έχει με το οποίο φθάνει το ρεύμα στα σπίτια όλων μας. Μέσω της υποδομής αυτής η οπτική ίνα θα φθάσει μέχρι το σπίτι του πελάτη, επιτρέποντας έτσι στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να ενοικιάζουν το δίκτυο για να παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η Samsung το ανακοινώνει επίσημα! Οι μόνες συσκευές που θα πάρουν το Galaxy AI

Μέχρι το 2030 υπολογίζει ότι θα έχει 1 εκατομμύρια συνδρομητές FTTH, έσοδα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την περίοδο 2024 – 2026 οι επενδύσεις θα είναι ύψους 680 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.