Κάποτε, τα καλύτερα Android smartphone είχαν φωτεινή ένδειξη ειδοποιήσεων. Αυτά τα LED αναβόσβηναν όταν το τηλέφωνο λάμβανε μια ειδοποίηση. Μάλιστα, σε ορισμένα μοντέλα υπήρχε η δυνατότητα αλλαγής του χρώματος του LED, ανάλογα με το είδος τις ειδοποίησης ή την εφαρμογή. Με την πάροδο του χρόνου, οι εταιρείες κατάργησαν το LED ειδοποιήσεων, καθώς τα bezels των οθονών έγιναν πολύ λεπτά για να τα φιλοξενήσουν. Όμως, φαίνεται ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα επανέλθει, υπό άλλη μορφή, με τις ειδοποιήσεις του Android 14.

Στη δεύτερη προεπισκόπηση προγραμματιστών του Android 14 υπάρχει ένα νέο στοιχείο ελέγχου στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, το οποίο ονομάζεται “Flash Notifications”. Αυτό το νέο στοιχείο ελέγχου αναβοσβήνει είτε το LED της κάμερας, είτε την οθόνη, είτε και τα δύο όταν το τηλέφωνο λαμβάνει μια ειδοποίηση. Επιπλέον, δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει ακόμα και το χρώμα της οθόνης.

Δυστυχώς, καθώς το χαρακτηριστικό σχεδιάστηκες για να βοηθά άτομα με προβλήματα ακοής να γνωρίζουν ότι έχουμε μία ειδοποίηση, δεν παρέχει μεγάλη ευελιξία. Στην ουσία, οι διαθέσιμες επιλογές είναι απλά η ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της λειτουργίας και η επιλογή χρώματος. Όποιος θέλει κάτι περισσότερο, μπορεί να χρησιμοποιήσει third-party εφαρμογή ή τις ανεπτυγμένες δυνατότητες ειδοποιήσεων που προσφέρουν οι OEM στις ROMs τους.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι αυτό είναι ενσωματωμένο στις ειδοποιήσεις του Android 14 είναι θετικό. Για κάποιους, αυτό θα είναι αρκετό για να τους πείσει να μην κατεβάσουν μια τρίτη εφαρμογή που θα τρέχει διαρκώς στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας έστω και λίγους πόρους. Φυσικά, το Android 14 βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προεπισκόπησης προγραμματιστών, οπότε υπάρχει πιθανότητα αυτή η λειτουργία να μην είναι τελικά διαθέσιμη στη σταθερή έκδοση ή να αλλάξει μορφή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.