Ο Flash Player είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνολογίες ιστού η οποία χρησιμοποιείται παραπάνω από μια δεκαετία για να κάνει τον παγκόσμιο ιστό περισσότερο ενδιαφέρων και διαδραστικό ενώ τα Windows είναι το πλέον διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα για σταθερές και φορητές συσκευές.

Σήμερα, τόσο η Microsoft όσο και η Adobe, οι εταιρίες πίσω από τα δύο προαναφερθέντα προϊόντα, έδωσαν στη δημοσιότητα κριτικές αναβαθμίσεις. Από τη μεριά της η Adobe παρουσίασε και διέθεσε μια νέα έκδοση του Flash Player ενώ η Microsoft έδωσε 14 σημαντικές αναβαθμίσεις οι οποίες διορθώνουν πάνω από 75 γνωστές ευπάθειες του λειτουργικού της συστήματος.

Οι αναβαθμίσεις που εξέδωσε η Microsoft καλύπτουν όλο το εύρος των υποστηριζόμενων εκδόσεων Windows συμπεριλαμβανομένων και των Internet Explorer/Edge, Office, Sharepoint και του Exchange Server.

Σύμφωνα με ένα post από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Qualys πως όλες οι αναβαθμίσεις που δόθηκαν από τη Microsoft έχουν να κάνουν με τεχνολογίες ιστού οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο λειτουργικό της σύστημα.

Συνιστάται να δοθεί προτεραιότητα σε συσκευές τύπου σταθμού εργασίας“, γράφει ο Jimmy Graham, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων στην Qualys. “Κάθε σύστημα που έχει πρόσβαση στο Internet μέσω ενός προγράμματος περιήγησης θα πρέπει να αναβαθμιστεί εγκαίρως“, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Οι ευπάθειες οι οποίες διορθώθηκαν από τη Microsoft είχαν ήδη δωθεί στη δημοσιότητα εδώ και κάποιες εβδομάδες κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανό, κακόβουλοι χρήστες να τις έχουν εκμεταλλευθεί έτσι ώστε να αποκτήσουν έλεγχο από διάφορους υπολογιστές που τυχαίνει να τρέχουν τον Microsoft Exchange Server (εκδόσεις 2010-2016). Στελέχη της εταιρίας, όμως, δηλώνουν πως κάτι τέτοιο δεν έχει πέσει στην αντίληψή τους.

Στο στρατόπεδο της Adobe, οι δύο αναβαθμίσεις που δόθηκαν στους χρήστες του Flash Player διορθώνουν δύο ήδη γνωστές ευπάθειες και όπως μας ενημερώνει η εταιρία δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της κάποιο exploit για αυτές. Γίνονται προσπάθειες ο Flash Player να αποσυρθεί από την αγορά έως και το 2020 τόσο λόγω των αμέτρητων ευπαθειών που φέρει αλλά καθώς νέα, σχετικά, εργαλεία όπως η HTML5 δίνουν τη δυνατότητα σε προγραμματιστές να δημιουργήσουν πολύ πιο έυκολα διαδραστικό περιεχόμενο για τον ιστό δίχως να ρισκάρουν την ασφάλεια των χρηστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.