Τα βασικά iPhone 15 δεν θα είναι εξοπλισμένα με οθόνη LPTO, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συσκευές θα συνεχίσουν να μην υποστηρίζουν ProMotion και Always-on, όπως τα Pro μοντέλα.

Τα περσινά μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max χρησιμοποίησαν βελτιωμένες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας οθόνες οπίσθιου φωτισμού που υποστηρίζουν ρυθμούς ανανέωσης ProMotion που κυμαίνονται από 1Hz έως 120Hz.

Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζεται σε ό,τι προβάλλεται, με χαμηλότερους ρυθμούς να χρησιμοποιούνται για στατικό περιεχόμενο και τους υψηλότερους ρυθμούς να προορίζονται για δεδομένα με κίνηση, όπως παιχνίδια και βίντεο, για μια πιο ομαλή και ευέλικτη εμπειρία.

Σύμφωνα με μια πηγή της βιομηχανίας, μόνο τα μοντέλα Pro της σειράς iPhone 15 θα είναι εξοπλισμένα με τα πάνελ LPTO που απαιτούνται για ProMotion, υποδεικνύοντας ότι η λειτουργία θα παραμείνει αποκλειστικά στα ακριβότερα μοντέλα της Apple.

Αν η πηγή έχει δίκιο, δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι η επιλογή της οθόνης always-on θα παραμείνει επίσης αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Pro, καθώς η δυνατότητα ρυθμού ανανέωσης 1Hz των πάνελ LPTO είναι αυτή που επιτρέπει σε μια αδρανή οθόνη κλειδώματος να παραμένει ορατή χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την μπαταρία.

Η πηγή επιβεβαιώνει τη σκέψη του σεβαστού αναλυτή οθονών Ross Young, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2022 δήλωσε ότι ενώ αναμένει ότι το Dynamic Island θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα iPhone 15, οι περιορισμοί κλίμακας παραγωγής πιθανότατα θα απαγορεύσουν στην Apple να φέρει πάνελ LPTO σε ολόκληρη τη σειρά.

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, ο προμηθευτής της Apple με έδρα την Κίνα, η BOE, ο οποίος έχει κερδίσει παραγγελίες για τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, δεν θα έχει παραγωγική ικανότητα για μαζικές αποστολές οθονών LTPO για high-end iPhones πριν το 2024.

Στα θετικά, όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα είναι εξοπλισμένα με ένα πιο αποδοτικό σε ισχύ OLED display driver chip που κατασκευάζεται με βάση μια διεργασία 28nm, σε σύγκριση με τα 40nm για τα τρέχοντα μοντέλα.

Το κύριο όφελος του chip των 28nm θα είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα iPhone 15.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.