Τα leaks για τον επεξεργαστή των Samsung Galaxy S24 και εκείνων των Apple iPhone 15 έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Μπορεί τα iPhone 15 να αναμένονται πριν τα Galaxy S24, αλλά η Samsung λέγεται ότι ετοιμάζει τον Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy σε συνεργασία με την Qualcomm. Αυτή η εργασία απαιτεί επιπλέον χρόνο και προσπάθεια από τις δύο εταιρείες. Από εκεί και πέρα, έχουμε πληροφορίες ότι η επόμενη γενιά Android SoC θα γονατίσει τον A17 σε επίπεδο GPU.

Ο γνωστός leaker του κινέζικου κοινωνικού δικτύου Weibo, Digital Chat Station, σημείωσε ότι η διαφορά στις επιδόσεις της GPU μεταξύ Snapdragon 8 Gen 2 και A16 είναι ήδη αξιοσημείωτη. Επίσης, δήλωσε ότι η Adreno 750 GPU που θα έχει ο Snapdragon 8 Gen 3 θα είναι 50% ισχυρότερη από την Adreno 740 GPU του Snapdragon 8 Gen 2. Πολύ απλά λοιπόν, στην επόμενη γενιά επεξεργαστών, οι flagship Snapdragon δεν θα έχουν αντίπαλο σε επίπεδο GPU.

Σύμφωνα με tipster ο επόμενος flagship επεξεργαστής της Qualcomm θα έχει διαμόρφωση 2+3+2+1 με νέας γενιάς πυρήνες Arm και Adreno 750. Το κωδικό του όνομα θα είναι “Lanai” ή “Pineapple”. Οι πυρήνες θα είναι δύο Arm codename Hayes (A5xx) “silver”, τρεις Arm codename Hunter (A7xx) “gold”, δύο Arm codename Hunter (A7xx) “titanium”, και ένας Arm codename Hunter ELP (Xn) “gold+”.

Αυτή η διαμόρφωση διαφέρει από αυτή που χρησιμοποιείται στον Gen 2 (1+4+3), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε onboard cash και clock rates, μεγαλύτερα onboard cash και ελαφρώς υψηλότερα clock rates. Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα χρησιμοποιεί την GPU Adreno 750 με την κωδική ονομασία Adreno Gen 7.9.0, με μέγιστο clock rate 770 MHz.

Στην ίδια δημοσίευση μάθαμε ότι αυτή η συχνότητα θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των εταιρειών-πελατών και τις μελλοντικές αναθεωρήσεις του chip. Οι Hayes και Hunter είναι νέοι πυρήνες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη και θα αντικαταστήσουν την τωρινή σειρά. Επιπλέον, καταργούν την υποστήριξη 32-bit. Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα υποστηρίζει μόνο 64-bit.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.