Μπορεί ο Snapdragon 8 Gen 2 να είναι πρόσφατος, αλλά έχουμε ήδη στη διάθεση μας πληροφορίες για τον διάδοχο του. Όχι, δεν εννοούμε τον Snapdragon 8+ Gen 2, αλλά τον Snapdragon 8 Gen 3.

Σύμφωνα με την tipster Kuba Wojciechowski ο επόμενος flagship επεξεργαστής της Qualcomm θα έχει διαμόρφωση 2+3+2+1 με νέας γενιάς πυρήνες Arm και Adreno 750. Το κωδικό του όνομα θα είναι “Lanai” ή “Pineapple”.

Οι πυρήνες θα είναι δύο Arm codename Hayes (A5xx) “silver”, τρεις Arm codename Hunter (A7xx) “gold”, δύο Arm codename Hunter (A7xx) “titanium”, και ένας Arm codename Hunter ELP (Xn) “gold+”.

Αυτή η διαμόρφωση διαφέρει από αυτή που χρησιμοποιείται στον Gen 2 (1+4+3), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε onboard cash και clock rates, μεγαλύτερα onboard cash και ελαφρώς υψηλότερα clock rates.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα χρησιμοποιεί την GPU Adreno 750 με την κωδική ονομασία Adreno Gen 7.9.0, με μέγιστο clock rate 770 MHz. Η Kuba σημειώνει ότι αυτή η συχνότητα θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των εταιρειών-πελατών και τις μελλοντικές αναθεωρήσεις του chip.3

Οι Hayes και Hunter είναι νέοι πυρήνες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη και θα αντικαταστήσουν την τωρινή σειρά. Επιπλέον, καταργούν την υποστήριξη 32-bit. Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα υποστηρίζει μόνο 64-bit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.