Μπορεί ο Snapdragon 8 Gen 2 να είναι πρόσφατος, αλλά έχουμε ήδη στη διάθεση μας πληροφορίες για τον διάδοχο του. Όχι, δεν εννοούμε τον Snapdragon 8+ Gen 2, αλλά τον Snapdragon 8 Gen 3.

Σύμφωνα με την tipster Kuba Wojciechowski ο επόμενος flagship επεξεργαστής της Qualcomm θα έχει διαμόρφωση 2+3+2+1 με νέας γενιάς πυρήνες Arm και Adreno 750. Το κωδικό του όνομα θα είναι “Lanai” ή “Pineapple”.

Οι πυρήνες θα είναι δύο Arm codename Hayes (A5xx) “silver”, τρεις Arm codename Hunter (A7xx) “gold”, δύο Arm codename Hunter (A7xx) “titanium”, και ένας Arm codename Hunter ELP (Xn) “gold+”.

Αυτή η διαμόρφωση διαφέρει από αυτή που χρησιμοποιείται στον Gen 2 (1+4+3), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε onboard cash και clock rates, μεγαλύτερα onboard cash και ελαφρώς υψηλότερα clock rates.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα χρησιμοποιεί την GPU Adreno 750 με την κωδική ονομασία Adreno Gen 7.9.0, με μέγιστο clock rate 770 MHz. Η Kuba σημειώνει ότι αυτή η συχνότητα θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των εταιρειών-πελατών και τις μελλοντικές αναθεωρήσεις του chip.3

Οι Hayes και Hunter είναι νέοι πυρήνες που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη και θα αντικαταστήσουν την τωρινή σειρά. Επιπλέον, καταργούν την υποστήριξη 32-bit. Ο Snapdragon 8 Gen 3 θα υποστηρίζει μόνο 64-bit.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.