Για χρόνια έχουμε να λέμε ότι ο Chrome της Google διψάει για πόρους συστήματος και αντιμετωπίζουμε ως δώρο το γεγονός ότι άλλοι Chromium browsers δεν παρουσιάζουν αντίστοιχη συμπεριφορά. Πολλοί έκαναν τη μετάβαση σε νέο πρόγραμμα περιήγησης όταν η Microsoft παρουσίασε τον Edge, ο οποίος όντως ήταν γρήγορος, ελαφρύς, με αρκετά χαρακτηριστικά. Όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Microsoft άρχισε να προσθέτει ένα σωρό χαρακτηριστικά στον browser της και να τον μετατρέπει σε ένα χαώδες πρόγραμμα. Μπορεί οι βασικές του λειτουργίες να παραμένουν απλές, όπως σε κάθε αντίστοιχο πρόγραμμα, αλλά τα επιπλέον χαρακτηριστικά αυτού του browser έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο – μέχρι δάνειο μπορείς να πάρεις με λίγα μόνο κλικ.

Αν το δάνειο – το οποίο μπορεί να είναι από 35 έως 1000 δολάρια – σου φαίνεται λίγο, αυτό το χαρακτηριστικό δεν αποτελεί το μοναδικό άχρηστο στοιχείο του Microsoft Edge. Η εταιρεία έχει προσθέσει πλευρική εργαλειοθήκη για να παίζεις παιχνίδια του MSN μέσω του browser, χωρίς να μπεις στην ιστοσελίδα. Ο browser μπορεί να σου πετάξει ακόμα και pop-up με reviews και κουπόνια προϊόντων, αρκεί να είσαι σε κατάλληλο site.

Ένα σχετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι το εικονίδιο που εμφανίζεται όταν περνάς το ποντίκι πάνω από μία εικόνα και σου επιτρέπει με ένα κλικ να αναζητήσεις παρόμοιες εικόνες, αλλά τι να το κάνεις από τη στιγμή που η αναζήτησης θα γίνει στη μηχανή αναζήτησης Bing – και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Microsoft Edge παραμένει ακόμα ένας αρκετά καλός browser, με ορισμένα έξυπνα και χρήσιμα χαρακτηριστικά. Όμως, ήδη έχει μετατραπεί στον browser με τα περισσότερες σπάνια χρησιμοποιήσιμες δυνατότητες και χαρακτηριστικά που τον βαραίνουν διαρκώς. Το επόμενο βήμα είναι να πάρει τη θέση του Chrome, όσον αφορά τον τίτλο του browser με την μεγαλύτερη κατανάλωση μνήμης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.