Η Microsoft ανακοίνωσε ότι μια σειρά νέων λειτουργιών που εστιάζουν στο gaming είναι πλέον διαθέσιμη για τον Edge. Αυτές οι δυνατότητες ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά είναι πλέον διαθέσιμες σε όσους χρησιμοποιούν τη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησής, προφανώς και στη έκδοση 103 που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι η νέα gaming αρχική σελίδα, η οποία είναι ουσιαστικά μια νέα ενότητα στην προεπιλεγμένη σελίδα του προγράμματος περιήγησης. Η μετάβαση στη gaming αρχική σελίδα σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν πληροφορίες σχετικά με τα παιχνίδια που έπαιξαν πρόσφατα, ενεργούς διαγωνισμούς και παιχνίδια των οποίων υπάρχουν ενεργά livestream εκείνη τη στιγμή. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να δουν πρόσφατες και επερχόμενες εκδόσεις παιχνιδιών, γενικές ειδήσεις γύρω από το gaming, και άλλες πληροφορίες.

Όσοι χρησιμοποιούν το Xbox cloud και έχουν Xbox Game Pass Ultimate, μπορούν επίσης να απολαύσουν τη νέα δυνατότητα Clarity Boost που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στον Microsoft Edge. Αυτό το χαρακτηριστικό βελτιώνει την οπτική ποιότητα των παιχνιδιών που παίζει ο χρήστης μέσω του cloud, χάρη σε ορισμένες βελτιώσεις που εφαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα βοηθήσει τον browser να προσφέρει μία gaming εμπειρία λίγο πιο κοντά σε αυτή μιας κονσόλας παιχνιδιών. Η ενεργοποίηση του Clarity Boost γίνεται από το μενού στην επάνω αριστερή γωνία του παιχνιδιού – όχι στο παράθυρο του browser.

Microsoft Edge Gaming Features

Έπειτα, υπάρχει μια νέα δυνατότητα για την ενίσχυση της αποδοτικότητας – σε ένα τμήμα που υπάρχει ήδη στον Microsoft Edge και επιτρέπει τη ρύθμιση του browser ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους, όταν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Τώρα, το πρόγραμμα περιήγησής διαθέτει μια επιλογή μείωσης της χρήσης πόρων όταν ο χρήστης παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, έτσι ο αντίκτυπος στην απόδοση είναι ελάχιστος και ο χρήστης μπορεί να απολαύσει τα παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να βγει εντελώς από τον browser.

Microsoft Edge Gaming Features

Τέλος, για τους πιο περιστασιακούς gamer, υπάρχει ένα νέο gaming μενού, το οποίο επιτρέπει να αποκτούν γρήγορη πρόσβαση στη σουίτα παιχνιδιών για υπολογιστή της Microsoft όπως το Solitaire, το Minesweeper, και άλλα. Αυτό το μενού ήταν στην πραγματικότητα ήδη διαθέσιμο μέσω της πλαϊνής γραμμής του προγράμματος περιήγησής, αλλά τώρα οι χρήστες μπορούν να μπουν σε αυτό απευθείας από το μενού του browser.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.