Η Counterpoint Research αποκάλυψε ότι το iPhone 13 συνεχίζει να κυριαρχεί ως το smartphone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως τον Απρίλιο και τώρα η εταιρεία μοιράστηκε νέα δεδομένα που δείχνουν ότι η Apple καταλαμβάνει το 62% της premium αγοράς το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η ο αμερικανικός κολοσσός έφτασε το υψηλότερο μερίδιο του πρώτου τριμήνου στην κατηγορία premium από το 1ο τρίμηνο του 2017. Επιπλέον, παρά του ότι ο παγκόσμιος όγκος πωλήσεων της αγοράς premium smartphone μειώθηκε κατά 8% σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του τριμήνου, εξακολουθεί να έχει καλύτερες επιδόσεις από τη συνολική αγορά smartphone, η οποία υποχώρησε κατά 10%.

Με το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο η αγορά premium ξεπέρασε τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς smartphone, η Apple συνεχίζει να την οδηγεί. Αυτή τη φορά, η Counterpoint Research δείχνει ότι αυτό το μερίδιο 60% προήλθε από τη σειρά iPhone 13, με το βασικό μοντέλο να είναι αυτό με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως κάθε μήνα από τον Οκτώβριο του 2021.

Η αύξηση του όγκου πωλήσεων στην κατηγορία εξαιρετικά premium οφείλεται στην Apple και τη Samsung. Το iPhone 13 Pro Max και το iPhone 13 Pro μαζί κατέλαβαν πάνω από τα δύο τρίτα του όγκου πωλήσεων στο τμήμα των εξαιρετικά premium. Αυτό οφείλεται στην ισχυρή αύξηση του όγκου πωλήσεων στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Δυτική Ευρώπη.

Στην Κίνα, οι πωλήσεις στο τμήμα τιμών >1.000$ ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 176% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 2022. Μόνο αυτό το τμήμα κατέλαβε πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας της αγοράς smartphone της Κίνας κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η Apple αναδείχθηκε ως ο μεγαλύτερος νικητής από την πτώση της Huawei στην αγορά premium. Η αγορά premium στην Κίνα εξακολουθεί να έχει δυνατότητες και θα καθοδηγείται από αναβαθμίσεις, ειδικά από χρήστες από τη μεγάλη εγκατεστημένη βάση της Huawei.

Ενώ η Samsung ήταν η δεύτερη καλύτερη στην κατηγορία premium, το μερίδιό της μειώθηκε λόγω της καθυστερημένης κυκλοφορίας της σειράς Galaxy S22 σε σύγκριση με την κυκλοφορία της σειράς S21 το 2021. Η Counterpoint Research λέει ότι το Galaxy S22 Ultra ήταν μια επιτυχημένη συσκευή που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της σειράς S και της σειράς Note.

Apple iPhone 13 60% Global Market Share

Όπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω γραφήματα, η Apple εκτινάχθηκε από το 57% το πρώτο τρίμηνο του 2021 στο 62% το πρώτο τρίμηνο του 2022 χάρη στο iPhone 13. Η Samsung, από την άλλη πλευρά, από 18% πέρυσι έφτασε στο 16% το 2022. Η Huawei επίσης σημείωσε μεγάλη πτώση από 9% στο 3% σε μόλις ένα χρόνο.

Η τρέχουσα γενιά smartphone της Apple, η σειρά iPhone 13 έφερε μικρότερο notch για πρώτη φορά από την εισαγωγή του iPhone X, παράλληλα με βελτιώσεις στη μπαταρία και τις κάμερας. Η Apple έχει επίσης προωθήσει ένα νέο χρώμα τόσο για τα κανονικά όσο και για τα μοντέλα Pro, στην αρχή του έτους για να ενισχύσει τις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.