Η Apple τα πάει καλά σε όλες τις αγορές προϊόντων, αλλά φαίνεται πώς χάνει έδαφος σε μία αγορά στην οποία τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά. Θυμάστε που οι αναλυτές έλεγαν ότι η εταιρεία θα αφαιρέσει τα ακουστικά από το κουτί των iPhone 12 επειδή βλέπει ότι τα AirPods πουλάνε σαν ζεστό ψωμί; Ίσως μετά από τις τελευταίες αναφορές των εταιρειών ανάλυσης της αγοράς αλλάξει γνώμη.

Το 2019 η Apple είχε περίπου το 50% της αγοράς των TWS ακουστικών, αλλά στην τελευταία της αναφορά η Countepoint Research αναφέρει ότι το μερίδιο της εταιρείας έπεσε στο 35% το 2020.

Βέβαια, αυτό οφείλεται στην είσοδο πολλών άλλων εταιρειών στη συγκεκριμένη αγορά, γιατί οι πωλήσεις των AirPods παραμένουν καλές. Το 2019 πουλήθηκαν 61 εκατομμύρια κομμάτια και οι αναλυτές προβλέπουν το 2020 οι πωλήσεις να κλείσουν στα 81 εκατομμύρια.

Ίσως – ναι είπα ίσως – οι νέοι ανταγωνιστές να μην προσφέρουν αντίστοιχα καλή ποιότητα ήχου ή κατασκευής, αλλά λανσάρουν TWS με σαφώς χαμηλότερες τιμές αποδεικνύοντας πόσο overprice είναι τα AirPods και τα προϊόντα της Apple. Το γεγονός αυτό ενισχύει η τεράστια άνοδος της Samsung – που είναι επίσης μεγάλο όνομα – και της Xiaomi που πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 10% μερίδιο.

Η Samsung αυτή τη στιγμή έχει το 6% της αγοράς με την πρόγνωση πωλήσεων να φτάνει τα 17 εκατομμύρια κομμάτια, τη στιγμή που το 2019 είχε πουλήσει μόνο 8 εκατομμύρια. Μάλιστα η Counterpoint ποντάρει στην νοτιοκορεάτικη εταιρεία γιατί πλέον παρέχει ποικίλες εκδόσεις TWS καλύπτοντας ποικιλία τιμών. Και δεν έχει άδικο, τα Galaxy Buds Live πούλησαν 300.000 τις πρώτες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.