Επιστήμονες δημιούργησαν ένα αντικαρκινικό φάρμακο χρησιμοποιώντας ασβέστιο για να νικήσουν τον καρκίνο σε ποντίκια, με την ελπίδα κάποια στιγμή η συγκεκριμένη πρακτική να είναι διαθέσιμη και σε ανθρώπους.

Με βάση το δημοσίευμα τα πολλά ιόντα ασβεστίου είναι επιβλαβή και θα προκαλέσουν ασφυξία σε στοιχεία της υγιούς κυτταρικής σύνθεσης, όπως τα μιτοχόνδρια. Έτσι, οι επιστήμονες χειραγώγησαν τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα, αξιοποιώντας την επιβλαβή υπερβολική εισροή για να αποκρούσουν και να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα μέσω αυτού που αποκάλεσαν «καταιγίδα ασβεστίου».

Μόλις το φάρμακο εισήλθε στην κυκλοφορία του αίματός τους, η ομάδα διαπίστωσε ότι έφτασε επιτυχώς στον όγκο και τον σκότωσε. Το νέο φάρμακο ενεργοποιήθηκε με την παρουσία υπέρυθρου φωτός. Ελπίζουν κάποια στιγμή η τεχνολογία να καταφθάσει και στον άνθρωπο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Angewandte Chemie

Το σκάφος της Ιαπωνίας στην Σελήνη στέλνει πίσω μια απόκοσμη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.