Ακόμη και αν ένας χρήστης  ακολουθεί τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, μπορεί να επηρεαστεί από το χακάρισμα του λογαριασμού του στο Facebook. Το άρθρο αυτό, ασχολείται συνοπτικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το αποφύγεις και πως να ανακτήσεις τον έλεγχο.

Συνήθως οι λογαριασμοί χακάρονται επειδή κάποιος γνωρίζει το password. Και σε κάποιο βαθμό είναι τρομακτικό, αν σκεφθείς ότι συχνά ο κόσμος χρησιμοποιεί το λογαριασμό του για να συνδεθεί σε άλλες ιστοσελίδες με το Facebook.

Αν ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί:

Το χακάρισμα του λογαριασμού έχει διάφορες μορφές. Κάποιος στέλνει μηνύματα εκ μέρους σου, κάποιος διαβάζει τα μηνύματα ή κάνει διάφορα άλλα πράγματα. Αρχικά, θα πρέπει να αλλάξεις άμεσα το password σου, αν βέβαια μπορείς ακόμη να το κάνεις. Αν δεν μπορείς, σημαίνει ότι κάποιος έχει αλλάξει την email διεύθυνση που χρησιμοποιείς στο λογαριασμό. Το Facebook εξηγεί αναλυτικά αυτήν την περίπτωση και τι μπορείς να κάνεις:

Θέλουν 10% φόρο στο Netflix στην Ελλάδα!

Δεν μπορώ να επαναφέρω τον κωδικό μου στο Facebook, επειδή δεν έχω πρόσβαση στο email ή στο κινητό που έχει καταχωριστεί στον λογαριασμό μου

 • Χρησιμοποιήστε άλλο email ή αριθμό τηλεφώνου για να συνδεθείτε
  Ίσως μπορέσετε να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας στο Facebook χρησιμοποιώντας ένα άλλο email ή έναν άλλο αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε προσθέσει στον λογαριασμό σας.
 • Αν δεν γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα εναλλακτικά στοιχεία:
  Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ή ένα κινητό τηλέφωνο που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook, πηγαίνετε στο facebook.com/login/identify και ακολουθήστε τις οδηγίες. Μόλις συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας, δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό σας.
 • Δοκιμάστε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό email
  Αν εγγραφήκατε στο Facebook χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση email, μπορείτε να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών email, για να ανακτήσετε τον λογαριασμό email. Για να ξεκινήσετε, ελέγξτε την οθόνη σύνδεσης στο email σας για να βρείτε τη σχετική επιλογή, για παράδειγμα Έχετε πρόβλημα να συνδεθείτε; ή Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης; Αν ανακτήσετε την πρόσβαση στο email σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τα βήματα για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης.
 • Ελέγξτε αν είναι σωστός ο αριθμός του κινητού σας
 • Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογείτε ολόκληρο τον αριθμό του κινητού σας, μαζί με τον κωδικό της χώρας. Παραλείψτε τα επιπλέον μηδενικά, τα σύμβολα + ή άλλους ειδικούς χαρακτήρες. Αν το πρόβλημα παραμένει, μπορείτε να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας ακολουθώντας τις οδηγίες στη διεύθυνση facebook.com/login/identify.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρεις την παράξενη συμπεριφορά που διαπιστώνεις στο Facebook, για να μπορέσει η υπηρεσία να σταματήσει να συμβαίνει και σε άλλους. Αυτό μπορείς να το κάνεις πηγαίνοντας στο facebook.com/hacked και ακολουθώντας τις οδηγίες.

Τέλος τα Nokia smartphones στην Ευρώπη;

Επιπλέον, πήγαινε στις ρυθμίσεις ασφαλείας και δες αν αναγνωρίζεις τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σου. Χρησιμοποιούμε Ολλανδικό Virtual Private Server για την σύνταξη άρθρων επειδή είναι λίγο αργό το PC, οπότε στην περίπτωσή μας δεν συμβαίνει τίποτα. Εσύ όμως μπορεί να βλέπεις συνδέσεις που δεν αναγνωρίζεις. Αν πατήσεις δεξιά στις τρεις τελείες και κάνεις κλικ στο Δεν είστε εσείς – Αποσύνδεση, το Facebook θα σε βοηθήσει να ασφαλίσεις τον λογαριασμό σου.

Δες εδώ ποιες εφαρμογές και ιστότοποι έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό. Αν δεν αναγνωρίζεις κάποιον αφαίρεσέ τον.  Δες εδώ  ποιες διευθύνσεις email βρίσκονται καταχωρημένες στο λογαριασμό σου. Άλλαξε τέλος το password ακόμη μια φορά και φυσικά να είναι σύνθετος, ενώ ενεργοποίησε και το 2factor authentication. Τέλος, άλλαξε τον κωδικό του email που χρησιμοποιείς στο Facebook και ενεργοποίησε και για το email το 2factor authentication, αν και προσωπικά θα έκανα ένα καινούργιο email για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.