Η Apple αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα απασχολημένη. Όπως άλλωστε και κάθε Σεπτέμβριο, μήνα κατά τον οποίο έχουμε νέες εκδόσεις του iPhone. Αν και η ομάδα των στελεχών ετοιμάζεται πυρετωδώς για αυτό, το υψηλού προφίλ αυτό event έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου το επιχειρηματικό μοντέλο της Apple έχει ξεκάθαρα εξελιχθεί. Στη πράξη η Apple δεν χρειάζεται να πείσει τον κόσμο να αγοράσει ένα iPhone. Η εταιρεία έχει ήδη αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερα από 900 εκατομμύρια iPhones αυτή τη στιγμή σε χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φυσικά, τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η νέα σειρά θα βρουν απήχηση σε ορισμένους ανθρώπους του πλανήτη που δεν έχουν αγοράσει ακόμη ένα Apple smartphone. Αλλά η η ίδια δεν στοιχηματίζει πάνω σε νέους iPhone αγοραστές, πέρα από τη δική της βάση χρηστών. Αν το έκανε, η εταιρεία θα αποκάλυπτε πόσα νέα iPhones αγοράζονται κάθε τρίμηνο. Θα θυμάσαι τον προηγούμενο χρόνο, όταν η Apple ανακοίνωσε ότι πλέον δεν αναφέρει τους αριθμούς πωλήσεων του iPhone σε μια προσπάθεια να μεταβάλλει την προσοχή της Wall Street από την επιβράδυνση των πωλήσεων των iPhones στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες.

Πράγματι, με περισσότερους από 900 εκατομμύρια ενεργούς iPhone χρήστες, υπάρχει πλήθος ευκαιριών για την εταιρεία να εγγράψει νέους συνδρομητές στις μηνιαίες συνδρομές των υπηρεσιών της, όπως το Apple Music. Και χωρίς αμφιβολία, η Apple έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την επερχόμενη υπηρεσία streaming που ακούει στην ονομασία Apple TV+. Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 13% σημειώνοντας ρεκόρ στα 11.5 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, όταν συγκρίνεται με τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τις πωλήσεις του iPhone. Είναι μικρή η ανάγκη της Apple να αυξήσει τον πήχη ή να σοκάρει την αγορά. Η φετινή διάθεση συσκευών είναι περισσότερο απλά για να κρατήσει τους χρήστες ευχαριστημένους με μερικά φρέσκα μοντέλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.