Ο αστροναύτης του Apollo 8, Bill Anders, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 90 ετών. Ο Bill Anders ήταν ο άνθρωπος που τράβηξε το πρώτο πορτραίτο της Γης από το διάστημα, με το αποτέλεσμα να έχει μείνει στην ιστορία. ήταν η πρώτη φορά που είδαμε την Γη μα λάμπει, μέσα στο σκοτάδι του διαστήματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ένα μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Anders, έπεσε στην θάλασσα, βόρεια του Σιάτλ, στην Ουάσιγκτον. Ο γιός του Anders, επιβεβαίωσε πως ο 90χρονος πιλότος, πετούσε το αεροπλάνο και πως η σορός τους ανασύρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Bill Anders Earthrise
Earthrise

“Η οικογένεια είναι συντετριμμένη. Ήταν ένας σπουδαίος πιλότος. Θα μας λείψει”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας.

Η εμβληματική φωτογραφία Earthrise, τραβήχτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων του 1968, μέσα από το Apollo 8, την πρώτη επανδρωμένη αποστολή που μπήκε σε τροχιά γύρω από την Σελήνη. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον πλανήτη μας να ξεπροβάλει πάνω από την γκρίζα επιφάνεια της σεληνιακής επιφάνειας.

Μια τρομακτική προσομοίωση δείχνει τι συμβαίνει στο σώμα μας στα βάθη του ωκεανού

Μιλώντας για τη φωτογραφία αυτή, ο Anders δήλωσε: “Κάναμε τόσο δρόμο για να εξερευνήσουμε τη Σελήνη και το πιο σημαντικό πράγμα που ανακαλύψαμε ήταν η Γη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.