Ένα νέο χαρακτηριστικό ανακαλύφθηκε μόλις πριν από λίγες ώρες το οποίο θα επιτρέψει τη μείωση των επιπέδων θερμοκρασίας της συσκευής, δίνοντας τη δυνατότητα στον φορτιστή να παρέχει απευθείας την απαιτούμενη ενέργεια στη σειρά Galaxy S23, αντί αυτός να φορτίζει την μπαταρία των συσκευών.

Να τι αναφέρει η Samsung στη περιγραφή του χαρακτηριστικού: Για να εμποδιστεί η υπερθέρμανση της συσκευής, η φόρτιση σταματά όταν συνδέεται ένας USB Power Delivery φορτιστής και η μπαταρία είναι άνω 20%.

Πιο συγκεκριμένα το χαρακτηριστικό ανακαλύφθηκε από ένα κανάλι στο Youtube από τη Μαλαισία και πρόκειται για ένα feature το οποίο θα επιτρέψει στους κατόχους των συσκευών να σταματήσουν τη φόρτιση και να αντλήσουν ενέργεια απευθείας από τον φορτιστή. Αναφέρεται ότι θα είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις που παίζεις παιχνίδια, ωστόσο προσωπικά θεωρώ ότι θα βρει πρακτικές χρήσεις σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Για παράδειγμα, είσαι σε ταξίδι και θες να το λιώσεις κυριολεκτικά στη χρήση χωρίς να αγχώνεσαι για τους κύκλους φόρτισης.

s23 battery

Αφενός μειώνει την θερμοκρασία της συσκευής, αφετέρου την κατανάλωση εκ μέρους του φορτιστή, που όπως φαίνεται στο video πέφτει από τα 17w στα 6W, ενώ φαίνεται θα λειτουργεί με οποιονδήποτε USB PD φορτιστή.

s23 battery

Έτσι η αναζήτηση Google θα εμφανίζει πλέον τα άσεμνα αποτελέσματα (screenshot)

 

Η Samsung ποτέ δεν το ανακοίνωσε επίσημα, επομένως παραμένει άγνωστο αν θα το φέρει σε άλλα τηλέφωνα. Αν τελικά το επεκτείνει αναμένεται να καταφθάσει με το One Ui 5.1 ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και σε παλαιότερα smartphones.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.