Τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση πωλήσεων και στο μεγαλύτερο κύμα αναβάθμισης μεταξύ γενεών στα iPhone μέχρι σήμερα, γιατί θα χρησιμοποιούν το πρώτο 3nm SoC της Apple, τον A17 Bionic.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με αναφορά από έγκυρη πηγή, ο A17 Bionic θα βασίζεται στην N3 τεχνολογία της TSMC που θα επιτρέψει σημαντικές αναβαθμίσεις προδιαγραφών στην επερχόμενη σειρά iPhone.

Η πρώτης γενιάς 3nm (N3) διαδικασία της TSMC προσφέρει 35% βελτίωση της απόδοσης ισχύος σε σύγκριση με τη 5nm (N4) διαδικασία που χρησιμοποιεί ο A16 Bionic των iPhone 14 Pro και 14 Pro Max. Οπότε, η N3 τεχνολογία θα προσφέρει σημαντική βελτίωση επιδόσεων συγκριτικά με τα τωρινά 5nm chip.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η Apple έχει προμηθευτεί το 100% των αρχικών παραγγελιών για την τεχνολογία 3nm πρώτης γενιάς, παρά το υψηλότερο κόστος που συνεπάγεται η κατασκευή.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι αντίπαλοι πωλητές smartphone, όπως η Samsung, είναι πρόθυμοι να περιμένουν μέχρι να πέσουν οι τιμές, ενώ εισέρχονται στο 2023 που αναμένεται να είναι ζοφερό για την αγορά Android, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Όπως και με τα iPhone 14, ο ταχύτερος A17 Bionic θα είναι διαθέσιμος μόνο στα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max, ενώ το βασικό και το Plus μοντέλο θα περιοριστούν στον A16 Bionic των 14 Pro και 14 Pro Max.

H TSMC είναι έτοιμη να θέσει σε εμπορική παραγωγή την N3E – μια βελτιωμένη έκδοση της N3 – το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και η Apple αναμένεται να είναι και πάλι ο πρώτος πελάτης που θα υιοθετήσει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.