Ακριβώς όπως και με τα iPhone 14, αναμένεται ότι η Apple θα κυκλοφορήσει τα iPhone 15 κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Ενώ προφανώς θα υπάρξουν μερικές βασικές διαφορές στις προδιαγραφές μεταξύ της τρέχουσας και της επόμενης γενιάς, μπορεί να υπάρξει και μια άλλη αλλαγή που θα μπορούσαμε να δούμε, αισθητή αύξηση των τιμών, κυρίως στα iPhone 15 Pro.

Σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή της επενδυτικής εταιρείας Haitong International Securities με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Jeff Pu, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max πρόκειται να δουν αύξηση τιμών. Αν αυτό είναι αλήθεια, θα είναι η πρώτη φορά που η τιμή ενός iPhone θα αυξηθεί στις ΗΠΑ μετά το iPhone X, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από έξι χρόνια.

Φαίνεται ότι ο Pu προέβλεψε την αύξηση της τιμής λόγω αρκετών φημολογούμενων αναβαθμίσεων υλικού. Αυτές οι αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν νέα περισκοπική κάμερα, αύξηση στη μνήμη RAM, και επιπλέον Taptic Engines για το νέο solid-state design.

Ενώ αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που η Apple θα αύξανε την τιμή ενός iPhone στις ΗΠΑ από το 2017, αυτό δεν ισχύει σε άλλες περιοχές. Μερικές χώρες εκτός των ΗΠΑ είδαν πολλαπλές αυξήσεις τιμών, όπως αυτή κατά τη διάρκεια της μετάβασης από το iPhone 13 στο iPhone 14. Ωστόσο, οι ΗΠΑ στάθηκαν τυχερές και γλίτωσαν από την αύξηση των τιμών. Όμως, φέτος τα πράγματα θα αλλάξουν και για καλό λόγο, διότι οι αναβαθμίσεις στο hardware θα είναι πολλές.

Δεν είναι βέβαιο αν αυτή η αύξηση θα επηρεάσει το iPhone 15 ή το iPhone 15 Plus. Ωστόσο, δεδομένων των πληροφοριών στις οποίες βασίστηκε η πρόβλεψη του Pu, φαίνεται απίθανο, καθώς αυτά τα μοντέλα δεν θα λάβουν τις ίδιες αναβαθμίσεις και θα συνεχίσουν να αποτελούν τα “προσιτά” iPhone. Επιπλέον, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι οι τιμές των Pro / Max δεν θα αυξηθούν ξανά εκτός ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.