Ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε έναν ακόμη εξωπλανήτη που ήταν κρυμμένος σε ένα πλανητικό σύστημα ιδιαίτερα κοντά στη γη. Ονομάζεται HD 63433 d και βρίσκεται περίπου 73 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Βιώνει ακραίες συνθήκες αφού αποτελείται εξολοκλήρου από λάβα στη μια πλευρά.

Υπολογίζεται ότι είναι μόλις 400 εκατομμυρίων ετών, έχει το μέγεθος της Γης και έχει κλειδωμένη την τροχιά του με το άστρο του, με τη μια πλευρά του να είναι στραμμένη προς αυτό συνεχώς. Η εγγύτητα του πλανήτη στο άστρο του, το κάνει να αναπτύσσει ακραίες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 1650 βαθμούς Κελσίου, λιώνοντάς τον αιώνια.

Στην ουσία δημιουργείται ένα ημισφαίριο λάβας. Είναι ο τρίτος εξωπλανήτης που εντοπίζεται στο συγκεκριμένο σύστημα και εντοπίστηκε από το δορυφόρο TESS της NASA που σχεδιάστηκε ως «κυνηγός πλανητών» εντοπίζοντας πλανήτες από τις αλληλεπιδράσεις που έχουν με το άστρο τους.

skroutz.gr: Έρχονται και αγγελίες

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.