Αν και είναι αρκετά νωρίς για να έχουμε κάτι σίγουρο σχετικά με τα Galaxy S24, καθώς η συσκευή είναι σε πολύ αρχικό στάδιο στην ανάπτυξή της, κυκλοφορούν  ήδη πληροφορίες από τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού της συσκευής. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η χρήση του δεκαπύρηνου Exynos 2400 από την εταιρία, μαζί με 12GB RAM για τα S24 και S24+, αλλά και 16GB RAM για το Galaxy S24 Ultra. Μάθαμε επίσης πως η εταιρία έχει ένα πλάνο για να αυξήσει την αυτονομία της συσκευής.

Το πιο ενδιαφέρον από αυτά, είναι η χρήση του νέου Exynos, τουλάχιστον για κάποιες από τις χώρες που κυκλοφορεί η συσκευή, με την Ελλάδα να συνηθίζει να είναι μία από αυτές. Αν οι φήμες είναι πραγματικές και επαληθευτούν και η Samsung καταφέρει να φτιάξει έναν επεξεργαστή που να μπορεί να φτάσει τον αντίστοιχο που θα έχει η Qualcomm για εκείνη την περίοδο, τότε θα δούμε τον Exynos στα επόμενα Galaxy S24 της χώρας μας.

Γιατί όμως η Samsung κοιτάει την επιστροφή στους Eyxnos; Η απάντηση είναι αρκετά ξεκάθαρη, για όσους γνωρίζουν λίγα πράγματα σχετικά με το θέμα και είναι προφανώς τα χρήματα.

Αρχικά κοστίζει λιγότερο στην εταιρία να κατασκευάσει και να χρησιμοποιήσει τους επεξεργαστές της η ίδια, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει προμήθειες στην Qualcomm, είτε για την κατασκευή, είτε για τις άδειες. Αυτό με την γραμμή “χωρίς άδεια δε έχει chips” της Qualcomm, που είναι κοινή για όλους τους κατασκευαστές.

Samsung Galaxy S23 ultra Techamnaics Galaxy S24

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρία θέλει να επενδύσει αυτά τα χρήματα για να προσφέρει 256GB αποθηκευτικό χώρο σε όλα τα μοντέλα της σειράς Galaxy S24, που πρακτικά σημαίνει αύξηση στο απλό S24, αφού όλα τα άλλα είχαν 256GB από την σειρά S23.

Η Samsung είδε αύξηση 49% στα κόστη για την αγορά επεξεργαστών, σε σχέση με πέρσι, που είναι μια πολύ μεγάλη αύξηση. Η επιστροφή στους Exynos σημαίνει για την εταιρία μεγάλη μείωση αυτών των εξόδων, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι διαφορετικό για την εταιρία, τα χρήματα να επιστρέφουν σε κάποιο άλλο μέρος της Samsung, παρά να πηγαίνουν σε τρίτους. Και αν αναρωτιέστε, η εταιρία έχει χωρiστεί σε μέρη ανάλογα με το τι κατασκευάζει. Για παράδειγμα έχουμε την Samsung Mobile, Samsung Displays, Samsung Electronics κτλ. Το κάθε τμήμα αντιμετωπίζεται σαν διαφορετική εταιρία από την Samsung. Έτσι όταν η Samsung Mobile αγοράζει επεξεργαστές, πληρώνει κανονικά το τίμημα στην ίδια την Samsung. Βέβαια πιθανότατα παίρνει και καλύτερες τιμές.

Επιστρέφοντας στο βασικό μας θέμα, η μη χρήση Exynos επεξεργαστών για φέτος, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει η Samsung ένα δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί για τις τιμές την επεξεργαστών με την Qualcomm. Οπότε πέρα από τις καλύτερες τιμές από τους Exynos, είχε και μεγαλύτερες τιμές για τους Snapdragon 8 Gen 2.

Οπότε η χρήση Exynos APs για τις επόμενες ναυαρχίδες της εταιρίας, έχουν βάση και είναι απολύτως λογικό, μιλώντας καθαρά επιχειρηματικά.

Ο βασικός παράγοντας όμως για αυτή την μετάβαση, είναι το να μπορέσει η εταιρία να δημιουργήσει τον Exynos 2400, με επιδόσεις και συμπεριφορά ισάξιες με αυτές της Qualcomm. Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει, θα έχουμε και το επόμενο έτος επεξεργαστές της Qualcomm.

Από το 2012 που ξεκινήσαμε την σελίδα, σε όλες μας της συνομιλίες με την εταιρία, η απάντηση ήταν η ίδια. Ο στόχος της εταιρίας είναι οι επιδόσεις ανάμεσα σε Snapdragon και Exynos na προσφέρουν ακριβώς την ίδια εμπειρία χρήσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.