Σε περίπτωση που δεν έχεις λάβει γνώση του θέματος, η Masimo είναι μία εταιρεία ειδικών συσκευών υγείας. Αυτή η εταιρεία, έκανε μήνυση στην Apple για παραβίαση πατέντας από το hardware που χρησιμοποιούν τα Watch Series 9 και Ultra 2 για τη μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα. Η σύμπτωση με το Masimo Freedom όμως είναι τρελή.

Από τη μία, η Masimo κάνει μήνυση και γίνεται η αιτία τα Watch Series 9 και Ultra 2 να βγουν από την αγορά, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στην Apple. Παράλληλα, ο CEO της κακολογεί τα ρολόγια της Apple για ανακριβείς μετρήσεις, τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι οι μετρήσεις τους είναι αντίστοιχες με ιατρική συσκευή της Masimo.

Κράζει την παρακολούθηση οξυγόνου από τα Apple Watch o CEO της Masimo

Από την άλλη, λίγες εβδομάδες μετά το σκάνδαλο και την απομάκρυνση των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 από την αγορά, η Masimo κυκλοφορεί smartwatch με παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα; Το Freedom; Έχει κυκλοφορήσει και το Masimo W1, αλλά αυτό επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στα χαρακτηριστικά υγείας και δεν έχει επαφή με τα κλασικά smartwatch. Άσε που υπάρχει και το σκάνδαλο με τον ίδιο τον CEO της Masimo, Joe Kiani, όταν ήταν ο CMO της εταιρείας.

Η Apple λάδωσε για την τεχνολογία του Apple Watch

Η Masimo παρουσίασε το Freedom στη CES 2024 με κυκλικό σχεδιασμό και touchbar πλοήγησης στο δεξί μέρος της κάσας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Freedom έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει την ακρίβεια της τεχνολογίας παρακολούθησης της υγείας που προσφέρουν τα προϊόντα της – εξού και η λάσπη στην ακρίβεια των μετρήσεων στα Apple Watch, που μην ξεχνάμε ότι με βάση τη Masimo χρησιμοποιούν δικό της hardware ή έστω βασισμένο σε δικές τις πατέντες.

Masimo Freedom

Επιπλέον, η Masimo αναφέρει ότι η παρακολούθηση του οξυγόνου στο αίμα με τα δικά της προϊόντα είναι πιο ακριβής από εκείνη των ανταγωνιστών. Λέει ότι μπορεί να λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες όπως η χαμηλή αιμάτωση, η κίνηση, ο χρωματισμός του δέρματος, ή η κακή ροή του αίματος για πιο ακριβείς μετρήσεις.

Ως προϊόν της Masimo, το Freedom μπορεί να παρακολουθεί διάφορα στοιχεία σχετικά με τη υγεία, όπως ο δείκτης ενυδάτωσης, η μεταβλητότητα του παλμού, ο ρυθμός σφυγμού, και ο ρυθμός αναπνοής, μεταξύ άλλων. Αυτά τα χαρακτηριστικά προστίθενται στο τυπικό πακέτο λειτουργιών ενός smartwatch, όπως η παρακολούθηση του ύπνου, η μέτρηση των βημάτων, και τα λοιπά.

Masimo Freedom

Τέλος, το Freedom μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς ζωτικές ενδείξεις ανά δευτερόλεπτο και θα αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για ηλικιωμένους, ευαίσθητες ομάδες, και χρήστες με προβλήματα υγείας. Η εταιρεία θα ξεκινήσει την πώληση του Freedom μέσα στο 2024 και προβλέπεται να κοστίζει 999 δολάρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.