Η Microsoft προχωρά στην ανακατασκευή του Edge browser, όπως έχουμε πληροφορηθεί εδώ και αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά πλέον βασίζεται στον Chromiuim. Η εταιρεία προέβαινε σε συστηματικές δοκιμές του browser εσωτερικά όλο αυτό το διάστημα και σήμερα το theverge σε αποκλειστικότητα μας τον παρουσιάζει. Αν και στις φωτογραφίες που τον είχαμε δει πριν από μερικές ημέρες, έμοιαζε πολύ στον Chrome, η Microsoft προσθέτει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και animations για να τον κάνει να φαίνεται περισσότερο σαν browser των Windows.

Όταν θα εγκαταστήσεις για πρώτη φορά την Chromium έκδοση του Edge, η Microsoft θα σε κατευθύνει να εισάγεις τα αγαπημένα σου, τα passwords και το ιστορικό σου από τον Chrome ή τον Edge, ανάλογα ποιον χρησιμοποιείς. Η αρχική οθόνη ρύθμισης του browser σου ζητά να επιλέξεις κάποιο στυλ για την default tab page πριν ξεκινήσεις την περιήγηση στο διαδίκτυο. Το μεγαλύτερο μέρος του User Interface του browser αποτελεί μια μίξη μεταξύ του Chrome και του Edge και η Microsoft έχει προσπαθήσει να προσθέσει τις δικές της πινελιές εδώ και εκεί. Ορισμένα features που θα περίμενες από τον Edge λείπουν ωστόσο. Η Microsoft δεν έχει ενσωματώσει ένα dark mode ακόμη ενώ και το set aside tabs feature δεν είναι διαθέσιμο.

Η Microsoft έχει επίσης υποστήριξη για πρόσθετα και μια ειδική σελίδα από αυτά που έχουν πάρει ήδη το ok και υποστηρίζονται στον νέο browser. Θα μπορείς μάλιστα να εγκαταστήσεις extensions από το online store της Google. H εταιρεία παρέχει επίσης τη δυνατότητα συγχρονισμού των extensions στο settings interface για αυτή τη νέα έκδοση του Edge, αλλά φαίνεται ότι προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη. Η σελίδα σημειώνει ότι τα περισσότερα features που αναφέρονται μέσα στον browser θα είναι διαθέσιμα στους επόμενους μήνες.

Για μια πρώιμη έκδοση του Edge βασισμένου στο Chromium, ο νέος browser της Microsoft μοιάζει αρκετά τακτοποιημένος, ενώ είναι και εξαιρετικά γρήγορος τόσο στην εκκίνηση όσο και κατά την περιήγηση στο web. Αν η Microsoft συνεχίσει την καλή δουλειά, δεν θα υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις τον Chrome στα Windows. πλέον. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα καταφθάσει, αλλά δεδομένου ότι αυτές οι internal builds είναι τόσο stable και λειτουργούν καλά, κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει.

click πάνω για να αναπαραχθεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.