Η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε μια νέα έκδοση του Edge browser, ο οποίος θα βασίζεται στο Chromium project. Η εταιρεία εργαζόταν εδώ και αρκετούς μήνες πάνω σε αυτόν και σύμφωνα με τις πηγές του neowin, η Microsoft συντηρεί δυο channels, ένα Dev Channel που δέχεται ενημερώσεις εβδομαδιαία και ένα Canary που ενημερώνεται κάθε μέρα.

Σήμερα, η ιστοσελίδα δημοσιεύει ορισμένες φωτογραφίες αυτού του νέου browser καθώς και φωτογραφίες του νέου Microsoft Edge Store που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η Microsoft μπορεί να έχει πλέον πολλά extensions εξαιτίας της μετάβασης από το EdgeHTML στο Chromium.

Μεγάλο μέρος του design και των εικονιδίων παραμένουν τα ίδια αλλά υπάρχουν αρκετές αλλαγές που θα είναι γνώριμες στους χρήστες του Chrome. Στα δεξιά της address bar μπορείτε πλέον να βρείτε όλα τα πρόσθετα, καθώς και τη φωτογραφία του προφίλ σας. Η Bing έχει ενσωματωθεί, όπως θα περιμέναμε από έναν browser που έχει δημιουργηθεί από τη Microsoft. Αν και πρόκειται για έναν Chromium based browser, η Microsoft σκοπεύει να διατηρήσει το δικό της κατάστημα προσθέτων. Το store ήδη περιέχει έναν αριθμό επεκτάσεων που έχουν γίνει ξανά compile από τις αντίστοιχες εκδόσεις του Chrome Web Store και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Τα settings options του browser έχουν επίσης αλλάξει. Αν και τα Edge settings είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή μέσω ενός slide out menu στα δεξιά, τα νέα Edge settngs είναι προσβάσιμα μέσω ενός νέου tab, όπως γίνεται και στον Chrome. Θα σου δείξει το account στο οποίο έχεις συνδεθεί, ενώ η about σελίδα δείχνει τη χρήση του Chromium project καθώς και γενικότερα της συμβολής του open source λογισμικού, μια υπενθύμιση ότι η Microsoft δεν είναι η Microsoft του χθες. Αυτός είναι ένας νέος browser και μια νέα Microsoft.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.