Κάθε ενημέρωση για το iOS περιέχει μέχρι σήμερα νέα χαρακτηριστικά, βελτιώσεις, προσθήκες, ενημερώσεις ασφαλείας, και πολλά άλλα. Αυτό κάνει τα update τεράστια και είναι ένας από τους λόγους που καθυστερεί η διάθεση τους και η Apple λέει πάντα ότι πρέπει οι κάτοχοι των συσκευών της να εγκαθιστούν και την παραμικρή νέα έκδοση. Αυτό αλλάζει όμως στο iOS 16.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο Rapid Security Response που σχεδιάστηκε να κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη διάθεση των ενημερώσεων ασφαλείας, τόσο για την ίδια όσο και για τους χρήστες. Από την νέα έκδοση του iOS και έπειτα, η εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας θα γίνεται αυτόματα και θα κυκλοφορούν μεμονωμένα μεταξύ των βασικών ενημερώσεων του λογισμικού.

Χάρη στο Rapid Security Response του iOS 16 δεν θα χρειάζεται ο χρήστης να εγκαθιστά μία πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone. Επιπλέον, η Apple θα μπορεί να εγκαθιστά ενημερώσεις ασφαλείας χωρίς να περιμένει ο χρήστης να δώσει άδεια. Έτσι, θα διατηρεί ασφαλείς τις συσκευές των καταναλωτών της, χωρίς να περιμένει πότε θα κάνουν update. Όλο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε ένα ασφαλέστερο iOS.

Φυσικά, στα πλαίσια του να επιτρέπει η εταιρεία στους χρήστες να έχουν τον έλεγχο των συσκευών τους, πρόσθεσε και ρύθμιση μέσω της οποίας όποιος θέλει μπορεί να απενεργοποιήσει την αυτόματη εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας. Αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους κάνουν jailbreak και προφανώς δεν επιθυμούν την εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση είναι ενεργή από προεπιλογή. Οπότε, καλό θα είναι όποιος δεν ενδιαφέρεται να την απενεργοποιήσει με το που εγκαταστήσει το iOS 16.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.