Στο WWDC 2022, η Apple παρουσίασε όλες τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων που τρέχουν οι συσκευές της, νέα mac, τον Μ2, και βελτιώσεις για τις εφαρμογές της. Ανάμεσα σε όλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε και το Safety Check, ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που θα κάνει ντεμπούτο με το iOS 16.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα βοηθήσει τους χρήστες να διαχειρίζονται τα δικαιώματα πρόσβασης των εφαρμογών και τους κωδικούς τους, καθώς επίσης θα τους ενημερώνει για το ποιος έχει πρόσβαση στους κωδικούς και τις υπόλοιπες πληροφορίες τους.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του Safety Check στο iOS 16 είναι ότι βοηθά άτομα που βρίσκονται σε κακοποιητική σχέση να διακόψουν οποιαδήποτε επαφή με το κακοποιητικό άτομο πιο εύκολα, διότι μπορούν να ελέγξουν τις άδειες των εφαρμογών και να ανακαλέσουν το δικαίωμα πρόσβασης για συγκεκριμένα άτομα. Αυτό αφορά εφαρμογές όπως το Find My, δεδομένα τοποθεσίας, διάφορα στοιχεία, προσωπικές πληροφορίες, επαφές, και πολλά άλλα.

Επίσης, το νέο χαρακτηριστικό παρέχει και τη δυνατότητα Emergency Reset που ανακαλεί άμεσα τις άδειες πρόσβασης από όλα τα άτομα και τις εφαρμογές σε όλες τις συσκευές που είναι συγχρονισμένες με τον λογαριασμό iCloud του χρήστη. Τέλος, το ίδιο χαρακτηριστικό χρησιμεύει για την επισκόπηση των ρυθμίσεων ασφαλείας της συσκευής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.