Μετά την τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε, το Gboard μπορεί να αλλάζει αυτόματα τη γλώσσα εισόδου, σύμφωνα με το περιεχόμενο – άσχετα με την προεπιλεγμένη γλώσσα της συσκευής. Μία λειτουργία που συνδέεται άμεσα με το Google Translate και εφαρμογές εκμάθησης γλώσσας.

Για παράδειγμα, αν ανοίξουμε το Google Translate και διαλέξουμε ότι θέλουμε να κάνουμε μετάφραση κείμενο από τα γαλλικά στα ελληνικά, το Gboard θα αλλάξει αμέσως στη γαλλική γλώσσα για να μπορούμε να γράψουμε άμεσα χρησιμοποιώντας το σωστό αλφάβητο.

Αυτό μας γλιτώνει από το να χρειάζεται να ανοίγουμε τις ρυθμίσεις του Gboard για να κάνουμε την αλλαγή στο πληκτρολόγιο και μόλις κλείσουμε το Google Translate να πάμε πάλι στις ρυθμίσεις και να επαναφέρουμε την προεπιλεγμένη γλώσσα που χρησιμοποιούμε συνήθως.

Εμείς έχουμε αρκετές συσκευές, όλες με Android 12, εκδόσεις 11.6.Χ του Gboard, και εκδόσεις 6.33.Χ του Google Translate. Δεν έχουμε δοκιμάσει με παλαιότερη έκδοση Android ή πιο παλιές εκδόσεις των εφαρμογών. Οπότε, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στις παραπάνω ή νεότερες εκδόσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.