Ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε την DP1 της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού του συστήματος για φορητές συσκευές, στην οποία έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι Pixel από το 4a 5G μέχρι και το 7 Pro. Πέρα λοιπόν από τα όσα ανέφερε η εταιρεία, περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως από όσους έχουν πρόσβαση στην DP1. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε η βελτίωση της χρήσης dual-SIM σε συσκευές με Android 14.

Στο μενού ρυθμίσεων του OS υπάρχει ένα διακόπτης με την ετικέτα “Switch mobile data automatically” ο οποίος λίγο πολύ κάνει ότι λέει το όνομα του, όταν το σύστημα εντοπίσει πρόβλημα σύνδεσης στη μία SIM, αλλάζει προσωρινά τη σύνδεση στη δεύτερη SIM, αν φυσικά διαπιστώσει ότι εκείνη λαμβάνει πιο ισχυρό σήμα. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχεις μπερδευτεί λίγο, λόγο του “data” στην ετικέτα, αλλά η περιγραφεί ξεκαθαρίζει ότι αφορά και την κλήσεις φωνής.

Η αυτόματη εναλλαγή από δίκτυο Wi-Fi σε δεδομένα κινητής, και το αντίθετο, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, κατά περίπτωση. Οπότε, θεωρούμε ότι αυτό το νέο χαρακτηριστικό του Android 14 θα είναι πολύ χρήσιμο σε όσους χρησιμοποιούν δύο κάρτες SIM διαφορετικών παρόχων, ειδικά αν κινούνται ή ζουν σε περιοχές με συχνές αλλαγές στην ισχύ του σήματος από τον έναν ή τον άλλο πάροχο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.