Η Roberta Wilson-Garrett, μια γυναίκα από τον Καναδά που παλεύει με τη νόσο Parkinson, βρήκε παρηγοριά και ανέκτησε τον έλεγχο του σώματος της, στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES 2024 στο Λας Βέγκας, χάρη στο επαναστατικό GyroGlove που ανέπτυξε η GyroGear.

Το GyroGlove είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο γυροσκόπιο και παρέχει πρωτοφανή σταθεροποίηση του χεριού. Έτσι, καθιστά εύκολες τις φαινομενικά απλές εργασίες, όπως το ντύσιμο, για άτομα που πάσχουν από Parkinson και δυσκολεύονται να τις φέρουν εις πέρας.

Ο Dr. Faii Ong, ιδρυτής της GyroGear, τόνισε τη σημασία της μετατόπισης της εστίασης από την ασθένεια προς τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Το γυροσκόπιο, που έχει το μέγεθος ενός πακ του χόκεϊ, περιστρέφεται ταχύτερα από την τουρμπίνα ενός κινητήρα τζετ και προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη λύση για όσους παλεύουν με προβλήματα κινητικού ελέγχου.

Το σχέδιο της εταιρείας είναι η περαιτέρω σμίκρυνση του γυροσκοπίου σε μελλοντικές εκδόσεις του GyroGlove. Με συσκευές όπως αυτό το επαναστατικό γάντι, η CES 2024 έδειξε πώς η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ισχυρή δύναμη για την προσβασιμότητα, εμπλουτίζοντας τη ζωή των ατόμων που αντιμετωπίζουν σωματικές και γνωστικές προκλήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.