Αυτό που έγινε είναι κάτι που σίγουρα δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε. Η Apple είχε τα πρωτεία των πωλήσεων στις ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια, όμως αυτό δεν ισχύει πλέον, αφού η Samsung την ξεπέρασε σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της CIRP(Consumer Intelligence Research Partners).

Η εταιρία αναλύσεων δείχνει πως η Samsung ξεπέρασε την Apple στην έδρα της, για μια 12μηνη περίοδο μέχρι τον Μάρτιο του 2024. Η μάχη μεταξύ των εταιριών ήταν πολύ έντονη, όμως η Samsung κατάφερε να αποσπάσει το 38% των πωλήσεων.

Η Apple από την άλλη φαίνεται πως πλέον κατέχει μερίδιο αγοράς 33%, που αν και είναι αρκετά δυνατό ποσοστό, παραμένει αρκετά πίσω από το 38% της Samsung. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως τα ποσοστά αναφέρονται σε πωλήσεις.

Από την άλλη, η έκθεση της Counterpoint Research, μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2024, έδειχνε μπροστά την Apple σε αποστολές συσκευών. Η βασική διαφορά όμως είναι πως οι αποστολές αναφέρονται στις συσκευές που πήγαν σε καταστήματα και eshops και όχι στις συσκευές που κατέληξαν στα χέρια του τελικού καταναλωτή.

Βέβαια, η Apple πουλάει περισσότερες premium συσκευές, που έχουν και μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους, οπότε δεν θα έχει πρόβλημα στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, το 64% των πωλήσεων της εταιρίας ήταν από τα iPhone 14 και iPhone 15 series.

Αποκάλυψη για τα Samsung Galaxy Z Fold 6 και Flip 6 με υψηλής ανάλυσης επίσημες εικόνες

Στον αντίποδα, η Samsung είχε μόνο το 42% των πωλήσεων της σε ναυαρχίδες, όπως τα Galaxy S23 και S24 series, καθώς και τα Galaxy Z Flip και Z Fold. Αυτό δείχνει πως η μεσαία και μικρή κατηγορία της Samsung είναι πιο δημοφιλείς στην αγορά των ΗΠΑ.

Για την ιστορία, η Motorola βρίσκεται στην τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς στο 13% για την αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.