Στροφή στη κυβερνητική πολιτική αναφέρει η ιστοσελίδα typologies.gr καθώς το σχέδιο για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος φαίνεται να μην εφαρμόζεται. Συγκεκριμένα είχαν υπάρξει σκέψεις αυτό να αυξηθεί και να φθάσει στα 3.50 ευρώ από 3 ευρώ που είναι σήμερα.

Εκφοβίζουν με πρόστιμα για τις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει

Η κυβέρνηση έκρινε πως θα αυξανόταν το κόστος για τα νοικοκυριά. Η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε πει όχι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περί αύξησης του ανταποδοτικού τέλους και έτσι η ΕΡΤ το 2015 επανήλθε με μεγαλύτερο αριθμό καναλιών και υπηρεσιών και με έσοδο, κατηγορίας ΝΕΡΙΤ, στα 3 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, Κωνσταντίνος Ζούλας, λίγο αργότερα σε δηλώσεις του είχε αναφέρει: Η ΕΡΤ είναι η φθηνότερη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όλη την Ευρώπη και σε έρευνα για λογαριασμό της εταιρείας δεν σταθμίστηκε παράπονο για το σημερινό ανταποδοτικό τέλος. Η ΕΡΤ δεν χρειάζεται το επιπλέον μισό ευρώ για να λειτουργεί εύρυθμα. Αποφασίσαμε να μην κάνουμε αυτό το αίτημα προς την κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση.

Cosmote: Απεριόριστο internet στο σπίτι και εν κινήσει χωρίς σταθερό, συμβόλαια και δεσμεύσεις

Επίσης κατέστησε σαφές για ακόμη μια φορά ότι η ΕΡΤ θα εξακολουθεί να έχει διαφημίσεις στα γραμμικά κανάλια της και κατά συνέπεια δεν θα αποσυρθεί από την διεκδίκηση μεριδίου από την διαφημιστική πίτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.