Η CES 2024 τελείωσε, αλλά, όπως κάθε CES, επιφύλασσε πληθώρα εκπλήξεων, με απροσδόκητες ανακοινώσεις προϊόντων και κάποιες περίεργες καινοτομίες. Ανάμεσα στις παρουσιάσεις hardware που κυριάρχησαν στην εκδήλωση, εμφανίστηκαν μερικές αξιοσημείωτες αποκαλύψεις λογισμικού, που τράβηξαν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Μια τέτοια αποκάλυψη αφορά την εφαρμογή WowMouse για το Wear OS.

Το WowMouse, το οποίο αναπτύχθηκε από τη φινλανδική Doublepoint, μετατρέπει το smartwatch σε ένα λειτουργικό ποντίκι που βασίζεται στις χειρονομίες στον αέρα και το χτύπημα των δακτύλων μεταξύ τους. Η εφαρμογή, που παρουσιάστηκε στο περίπτερο 60637 της CES, επιδείχθηκε σε ένα μοντέλο Samsung Galaxy Watch από το δημοφιλές Twitter account handle Snazzy Labs. Η Doublepoint τονίζει την ευελιξία της εφαρμογής, δηλώνοντας τη συμβατότητά της με συσκευές Android, Windows, Linux, macOS, iOS και iPadOS.

Παρά τους περιορισμούς της εφαρμογής σε ορισμένες συσκευές, όπως τα Google Pixel Watch και Watch 2, η συμβατότητα με wearables όπως τα Samsung Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 6, TicWatch E3 και TicWatch Pro 3, είναι εκπληκτική. Το WowMouse είναι δωρεάν, αλλά έχει αγορές εντός της εφαρμογής. Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι η εφαρμογή είναι συμβαστή σε smartwatch που τρέχουν Wear OS 4 ή νεότερο.

Η λειτουργικότητα της εφαρμογής περιλαμβάνει απλές χειρονομίες, όπως το χτύπημα του δείκτη πάνω στον αντίχειρα για αριστερό κλικ. Επιπλέον, το WowMouse επιτρέπει να διαλέξεις σε ποιο χέρι φοράς το smartwatch, αν και η εταιρεία προτείνει ότι το δεξί χέρι είναι η καλύτερη επιλογή – οι δοκιμές μας απέδειξαν πως ειδικά σε PC είναι όντως καλύτερα να φοράς το ρολόι στο δεξί χέρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν λειτουργεί σε Apple Watch γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη Bluetooth HID.

Όσον αφορά το μέλλον, η Doublepoint οραματίζεται την αδειοδότηση της τεχνολογίας σε τρίτους κατασκευαστές, υποδηλώνοντας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για αυτή την καινοτόμο ιδέα ενός smartwatch που μετατρέπεται σε ποντίκι. Παρά τις ομοιότητες με τη λειτουργία διπλού πατήματος της Apple, το WowMouse διακρίνεται καθώς χρησιμεύει ως λειτουργία χειρισμού εξωτερικών συσκευών, προσφέροντας μια νέα και πρακτική εφαρμογή για τα smartwatches.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.