Πρακτικά, η κυκλοφορία του Wear OS 3 δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η Google ανακοίνωσε ήδη το Wear OS 4. Το νέο λειτουργικό σύστημα για smartwatches θα βελτιώσει την αυτονομία της μπαταρίας και θα εισάγει τα cloud backups στο OS. Εχθές έγινε διαθέσιμη η developer preview και μέχρι το τέλος του 2023 θα είναι έτοιμη η τελική έκδοση, όπου και θα ξεκινήσει η διάθεση της στα συμβατά έξυπνα ρολόγια.

Η καλύτερη αυτονομία της μπαταρίας και τα cloud backups θα βοηθούσαν στην επίλυση δύο πολύ σοβαρών ζητημάτων του Wear OS 3. Το Pixel Watch δεν καταφέρνει να πιάζει τις 24 ώρες αυτονομίας, ενώ τα Galaxy Watch 4 και 5 ξεπερνούν το 24ωρο υπό συγκεκριμένες συνθήκες χρήσης. Όσον αφορά τα cloud backups, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά το Wear OS δεν διαθέτει ούτε μετά την επιστροφή του από τους νεκρούς.

Μπορεί η Google να είχε εγκαταλείψει αυτήν την αγορά, αλλά οι πιέσεις της Samsung έφεραν αποτέλεσμα. Το 2022 ήταν μια δυνατή χρονιά για το Wear OS. Μετά την κυκλοφορία του Wear OS 3, η Google κυκλοφόρησε το Pixel Watch, η Samsung τα Galaxy Watch 5, η Montblanc το Summit 3, και η Fossil ξεκίνησε τη διάθεση ενημερώσεων στα Wear OS 2 ρολόγια της. Επίσης, η Qualcomm ανακοίνωσε ένα νέο, πιο ισχυρό chipset, το Snapdragon W5 Plus Gen 1.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε πώς θα χειριστεί η Google το Wear OS 4 και αν θα τα πάει καλύτερα από ότι με το Wear OS 3. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε να δούμε στην πράξη κατά πόσο η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος του κολοσσού της αναζήτησης για smartwatches θα βελτιώσει την αυτονομία αυτών των συσκευών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.