Η διεθνής πολιτική έχει αποκόψει την Huawei από τους προμηθευτές τεχνολογίας 5G, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να κυκλοφορήσει τις ναυαρχίδες της ως συσκευές που υποστηρίζουν μόνο 4G.

Ωστόσο, η εταιρεία βρήκε μία λύση στο πρόβλημα. Πρόκειται για μία θήκη με ενσωματωμένο 5G modem που μπορεί να προσθέσει συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς στα τηλέφωνα της κινέζικης κατασκευάστριας.

Η θήκη δεν είναι κατασκευασμένη από την ίδια τη Huawei, αλλά την κατασκευάζει για λογαριασμό της εταιρείας η Soyealink. Επιπλέον, αυτήν τη στιγμή η θήκη είναι διαθέσιμη μόνο για το Huawei P50 Pro.

Ωστόσο, εάν αυτή η λύση αποδειχθεί αρκετά δημοφιλής, η εταιρεία πιθανότατα θα δημιουργήσει θήκες για άλλα τηλέφωνα της – κυρίως flagship. Η θήκη θα είναι διαθέσιμη σύντομα στην τιμή των CNY 800 (~113€).

Πως λειτουργεί αυτό? Η θήκη διαθέτει μια κάρτα eSIM με 5G modem (sub-6GHz, NSA+SA) και μια βασική CPU διπλού πυρήνα 1.35 GHz για την εκτέλεση των λειτουργιών. Ωστόσο, τα πάντα ελέγχονται από το τηλέφωνο.

Υπάρχει ακόμα και μία ένδειξη ισχύος σήματος που εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης, οπότε όλα είναι σαν να είναι το ίδιο το τηλέφωνο που είναι απρόσκοπτα συνδεδεμένο στο 5G.

Η θήκη έχει πάχος περίπου 3.2 χιλιοστά και βάρος 52 γραμμάρια. Το εξωτερικό είναι κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη με υφή σαν δέρμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα χρώμα, ένα ανοιχτό γκρι.

Επιπλέον, η θήκη επικοινωνεί με το τηλέφωνο μέσω USB και τροφοδοτείται από τη συσκευή. Η θύρα USB-C της θήκης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόρτιση – ακόμη και με SuperCharge – και για μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα USB 2.0.

Μπορείτε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην θήκη 5G στον επίσημο ιστότοπο της Soyealink. Δεν ξέρουμε ακόμη αν η 5G θήκη της Huawei θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας, αν και το P50 Pro είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Το modem της θήκης υποστηρίζει τις ζώνες 5G SA N1, N3, N41, N77 / 78, N79, N28, και NSA B3 + N41, B3 + N78, B3 + N79, B1 + N78, B39 + N4, B41 + N79, B39 + N79, B5 + N78, B8 + N78.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.