Βρισκόμαστε πλέον στο στρατόπεδο του Starlink επισήμως και σκεφθήκαμε να γράψουμε ένα σύντομο άρθρο για το δορυφορικό internet της Cosmote το οποίο το έχει και σε προσφορά 49 ευρώ.. Σε σχέση με τα προηγούμενα πακέτα έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς πλέον προσφέρει απεριόριστα δεδομένα ως υπηρεσία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φθάνει την αντίστοιχη υπηρεσία του Starlink ούτε και τις ταχύτητες.

Δωρεάν εμβάσματα μεταξύ λογαριασμών 9 ελληνικών τραπεζών! Η διαδικασία

Μπορεί πλέον να έχει απεριόριστα δεδομένα, αλλά εφαρμόζει περιορισμούς στη ταχύτητα μετά από κάποια GB δεδομένων. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε σχέση με το Starlink. 

Σημείωση: Τα προγράμματα παρέχουν απεριόριστα δεδομένα ανά μήνα. Γίνεται καταμέτρηση του όγκου δεδομένων που καταναλώνεται σε μηνιαία βάση, ξεκινώντας από την ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας. Η καταμέτρηση μηδενίζεται την ίδια μέρα του εκάστοτε επόμενου μήνα. Σε περίπτωση συμφόρησης του δορυφορικού δικτύου, οι πελάτες που έχουν υπερβεί τα 15GB στην περίπτωση του προγράμματος COSMOTE Satellite Internet 25 Unlimited ή τα 60GB στην περίπτωση του προγράμματος COSMOTE Satellite Internet 50 Unlimited από την ημέρα εκκίνησης του τρέχοντος κύκλου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μείωση της ταχύτητας σύνδεσης για όσο χρόνο διαρκεί η συμφόρηση του δορυφορικού δικτύου.

Η ενδεχόμενη μειωμένη ταχύτητα σύνδεσης είναι απαραίτητη για τεχνικούς λόγους, προκειμένου να μην επηρεάζεται η λειτουργία της υπηρεσίας στο σύνολο των πελατών, δεδομένης της ιδιαίτερης φύσης του δορυφορικού δικτύου. Για προγράμματα COSMOTE Satellite Internet 25 Unlimited και COSMOTE Satellite Internet 50 Unlimited, η ελάχιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 18,6Mbps Download/4Mbps Upload και 42,3Mbps Download/4Mbps Upload αντίστοιχα. Πληροφορίες για τις ταχύτητες σύνδεσης και τα μέσα αποκατάστασης είναι διαθέσιμες στους Όρους Ανοικτού Διαδικτύου στο www.cosmote.gr.

Αυτή η συσκευή που υπάρχει σε κάθε σπίτι σκοτώνει τις ταχύτητες του Wi-Fi σου!

Τα προγράμματα παρέχονται από την ΟΤΕ Α.Ε. Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24% και Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας 5% του άρθρου 55 του Ν.4389/2016 και αφορούν συνδέσεις 24μηνης διάρκειας.

Η Static IP μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί οποτεδήποτε, σε οποιοδήποτε Πρόγραμμα. Δεν έχει ελάχιστη διάρκεια δέσμευσης. Ο ειδικός εξοπλισμός -εφάπαξ κόστους € 352,85- παρέχεται δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης € 99,00 αφορά αποκλειστικά νέους πελάτες της υπηρεσίας, εφόσον προμηθεύονται εξοπλισμό από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα οι πελάτες των προγραμμάτων “COSMOTE Satellite Internet 25 Unlimited” και “COSMOTE Satellite Internet 50 Unlimited” ΔΕΝ χρεώνονται το εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης των €99,00.

Σε περίπτωση διακοπής πριν από την πάροδο του 24μηνου, χρεώνεται εφάπαξ τέλος αποδέσμευσης € 250,00. Σε μετατροπή Προγράμματος COSMΟΤΕ Satellite Internet σε Πρόγραμμα με μικρότερα μηνιαία τέλη (εντός ή εκτός περιόδου δέσμευσης), χρεώνεται κάθε φορά εφάπαξ τέλος υποβάθμισης € 25,00.

Σε κάθε αλλαγή Διεύθυνσης Εγκατάστασης (εντός ή εκτός περιόδου δέσμευσης) χρεώνεται εφάπαξ τέλος € 25,00. Τυπική εγκατάσταση από εξουσιοδοτημένο τεχνικό εγκαταστάσεων Ομίλου ΟΤΕ για Νέους Πελάτες της Υπηρεσίας: € 85,00.

Τα προαναφερόμενα εφάπαξ τέλη, ο ειδικός εξοπλισμός καθώς και η χρέωση της εγκατάστασης δεν υπόκεινται στο Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας. Τα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν τηλεφωνία και δεν προϋποθέτουν ο πελάτης να διαθέτει οποιοδήποτε άλλη υπηρεσία Ομίλου ΟΤΕ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Starlink του Elon Musk δίνει πιάνω κάτω στα ίδια λεφτά τον εξοπλισμό και γύρω στα 300-400mbit , 60ms ping, με 40 ευρώ τον μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.